Van der Poel degradeert tegenstand in Iowa

De Nederlander reed in de eerste ronde weg van de tegenstand.

Van der Poel degradeert tegenstand in Iowa

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Iowa gewonnen. De Nederlander reed al in de eerste ronde weg van de tegenstand en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Katerina Nash was de beste bij de vrouwen.

Warme temperaturen in het Amerikaanse Iowa, waar de veldrijders een snelle omloop voorgeschoteld kregen. Mathieu van der Poel houdt wel van dat soort omlopen en dat was er snel aan te zien. De kopman van Beobank-Corendon versnelde in de eerste ronde en had meteen een mooie kloof. In de achtergrond kwam de organisatie maar moeizaam opgang, ook omdat Wout van Aert niet meteen een antwoord in huis had.

Van der Poel bouwde zijn voorsprong elke ronde uit op Laurens Sweeck, die uit de achtervolgende groep was weggereden. Geen Wout van Aert bij de eerste achtervolgers, de Belg reed lek en speelde niet mee voor de top vijf. Sweeck kreeg in de slotfase nog het gezelschap van Quinten Hermans, die als derde mee op het podium mocht. Wout van Aert moest tevreden zijn met een veertiende stek en moet meteen stevig achtervolgen in het wereldbekerklassement.

Nash beste bij de vrouwen

Bij de vrouwen was Katerina Nash aan het feest. De 39-jarige Nash reed al heel vroeg in de wedstrijd weg van de andere vrouwen. Kaitlin Keough werd tweede, Sanne Cant won de strijd van Sophie de Boer om de derde plaats.