Eindstreep: Gaviria wint Vlaanderen, Brändle in Denemarken, Quinziato stopt en de Giro van de vrede

Vandaag in de eindstreep al het nieuws uit de Ronde van Denemarken, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Giro d'Italia...

Eindstreep: Gaviria wint Vlaanderen, Brändle in Denemarken, Quinziato stopt en de Giro van de vrede

Na opnieuw een dag vol wielernieuws zet de Eindstreep alles voor jullie op een rij, met vandaag aandacht voor Fernando Gaviria, Matthias Brändle, Manuel Quinziato, Filippo Pozzato en de Girostart in Israël.

Gaviria sprint naar zege in Kampioenschap van Vlaanderen

Het Kampioenschap van Vlaanderen is op naam geschreven door Fernando Gaviria. De Colombiaan sprintte in de straten van Koolskamp naar de vijftigste seizoenszege voor Quickstep Floor Cycling. Dylan Groenewegen kwam nipt te kort en Jasper de Buyst nam de derde plaats voor zijn rekening. Oliver Naesen gebruikte de wedstrijd als training voor het WK en reed het merendeel van de 192 kilometer in de aanval met zes medevluchters. De Belg toonde hiermee nogmaals de kracht van de Belgische ploeg voor de wedstrijd in Bergen. 

Brändle de beste in tijdrit Denemarken

In zeer wisselvallige weersomstandigheden stond in de Ronde van Denemarken een tijdrit van 17.5 kilometer op het programma. De Oostenrijker Matthias Brändle was hierin ruim de snelste. De renner van Trek-Segafredo dook als enige onder de grens van 21 minuten. In het klassement bleef Mads Pedersen aan de leiding door een vierde plaats, waarbij hij slechts één seconde verloor op zijn naaste concurrent Michael Valgren. Lennard Hofstede verloor tijd, maar staat nog altijd op de vijfde plaats in het klassement terwijl Pieter Weening opklom naar de zevende positie. 

Quinziato per direct wielrenner af 

Manuel Quinziato heeft in het belang van de ploeg zijn plaats in de WK opstelling voor de ploegenachtervolging afgestaan aan Tejay van Garderen. De Italiaan acht het parkoers te zwaar om voldoende waarde te zijn voor de ploeg. De ploegenachtervolging in Bergen zou het laatste kunstje worden van de tweevoudig wereldkampioen in deze discipline. Door het afhaken van Quinziato is de Italiaan per direct wielrenner af en gaat hij zich richten op het managen van profrenners. 

Insectenbeet brengt einde aan seizoen Pozzato 

Filippo Pozzato komt dit seizoen niet meer in actie. De Italiaan kampt met een infectie aan een insectenbeet die hij opliep in de Tour du Limousin. De renner moet een antibioticakuur ondergaan en voelt zich daardoor te zwak om het seizoen af te maken. Pozzato reed gisteren nog de Coppa Bernocchi, maar kwam niet aan de finish. Hij focust zich op een volledig herstel om volgend jaar in zijn laatste jaar als prof met succes af te sluiten.

Girostart in Israël en finish in Vaticaanstad

De Giro d'Italia zal volgend jaar van start gaan in Israël met een proloog en twee etappes. Het is voor het eerst dat een grote ronde buiten Europa wordt gehouden. De finish zal plaats vinden in Vaticaanstad, waarmee de band tussen de twee landen en het thema van vrede wordt onderstreept. 

Foto: Cor Vos