Kampioenschap van Vlaanderen: Gaviria klopt Groenewegen in massasprint

Colombiaan klopt Nederlander in massasprint in Koolskamp.

Kampioenschap van Vlaanderen: Gaviria klopt Groenewegen in massasprint

Het Kampioenschap van Vlaanderen is gewonnen door Fernando Gaviria. De sprinter van Quickstep Floors bleef in Koolskamp Dylan Groenewegen van LottoNL Jumbo voor. Jasper de Buyst mocht als derde mee naar het podium.

De wedstrijd in Vlaanderen was 192 kilometer lang met start en finish in Koolskamp. Vanaf de openingsfase trok Oliver Naesen er met Lawrence Naesen, Sander Cordeel, Joeri Calleeuw, David Boucher, Jan Reynaerts en de Nederlander Sjoers Bax op uit. Naesen gebruikte de wedstrijd als een training voor het WK en deed in de kopgroep het belangrijkste kopwerk. Ook Bax van Delta Cycling deed belangrijk werk.

De kopgroep bleef echter niet vooruit en de sprintersploegen bereidden een massasprint voor. Deze werd verreden zonder Mark Cavendish die drie ronden voor tijd uit stapte. Uiteindelijk bleek de sprinttrein van Quickstep Floors niet te verslaan en maakte de Colombiaan Fernando Gaviria het werk vakkundig af. Dylan Groenewegen kwam dichtbij maar moest genoegen nemen met de tweede plaats en Jasper de Buyst.

De overwinning van Gaviria betekende de vijftigste zege voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Foto: Cor Vos