Boom na tijdritzege Tour of Britain: 'Focus nu op eindzege'

De reactie van de Nederlander na zijn tijdritwinst.

Boom na tijdritzege Tour of Britain: 'Focus nu op eindzege'

Lars Boom schreef gisteren de tijdrit in de Tour of Britain op zijn naam. Victor Campenaerts, ploeggenoot van de Nederlander, werd op kleine afstand tweede.

Blije gezichten dus bij Team LottoNL-Jumbo en zeker bij Boom. "Het bevestigt mijn goede vorm van de afgelopen weken", blikt de nieuwe leider in de Tour of Britain terug op de website van zijn ploeg.

Ook in de BinckBank Tour toonde de Noord-Brabander zijn goede vorm, met ritwinst in de vijfde etappe op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Daar maakte hij een gebaar dat niet overal even goed viel, Boom duidde zijn ongenoegen na het mislopen van deelname aan de Vuelta a España.

Door de tijdritzege staat de Nederlander dus op de eerste plaats in het klassement. Enkel de voorlaatste etappe naar Cheltenham zou Boom nog in de verlegenheid kunnen brengen. "We focussen ons op het behouden van de groene leiderstrui tot en met aankomende zondag in Cardiff", zegt hij daarover. "Maar ik zal ook voor Dylan (Groenewegen) werken in de finales."

Foto: Team LottoNL-Jumbo