HomeNieuwsEindstreep: De zege van Sander Armee, De machtsgreep van Lars Boom en...

Eindstreep: De zege van Sander Armee, De machtsgreep van Lars Boom en haasje-over in Lotto Belgium Tour.

In de eindstreep lees je al het wielernieuws van vandaag, met Sander Armee, Lars Boom, Jolien D'hoore en Fabio Jakobsen

Er was vandaag genoeg nieuws in de wereld van het wielrennen. De achttiende etappe van de Vuelta werd gewonnen door Sander Armee, Lars Boom won de tijdrit in de Tour of Britain en nam terloops de leiding in het klassement mee, en in de Lotto Belgium Ladies Tour deed Jolien D’hoore hetzelfde. Verder hebben we aandacht voor Fabio Jakobson, Wilco Kelderman en Marianne Vos.

Sander Armee wint achttiende etappe Vuelta

De achttiende rit van de Vuelta a Espana was de uitgelegen kans voor een ontsnapping en dat scenario voltrok zich precies. Twintig renners maakten zich na een snelle openingsfase los van het peloton. Antwan Tolhoek vertegenwoordigde de Nederlandse vlag en nam met zijn negentien companen al snel twaalf minuten voorsprong.

In de finale reden drie man zich los. Sander Armee was daarbij de betere over Alexey Lutsenko en Julian Alaphillipe. Giovanni Visconti kwam te laat op gang en nam de derde plaats op zich. Tolhoek kwam op ruim een minuut achterstand op de negende plaats over de meet.

Froome loopt uit

In het peloton was het eveneens oorlog op de flanken van de Collada de la Hoz. Meerdere toppers probeerden de ploeg van Chris Froome op te roken, maar alle pogingen mislukten. Alleen Fabio Aru mocht anderhalf minuut voorsprong nemen, maar ondanks dat hij wel voor al zijn tegenstanders eindigde pakte hij nog geen vijftien seconden tijdwinst.

Froome ging in de laatste kilometer zelf in de aanval en alleen Contador en Woods konden volgen. Kelderman en Zakarin beperkten de schade, maar Nibali verloor meer dan twintig seconden op de rode-trui drager. Hierdoor kwamen ook Kelderman en Zakarin weer dichterbij aan de Italiaan.

Boom wint tijdrit in Groot Brittannië en grijpt de macht

Lars Boom was de verrassende winnaar van de individuele tijdrit van de Tour of Britain. De Nederlander versloeg zijn teamgenoot Victor Campenaerts en Vasi Kiryienka. Ook gerenommeerde tijdrijders als Tony Martin en Stefan Kung beten zich stuk op de tijd van Boom.

De Nederlander, die voorafgaand aan de tijdrit de zevende plaats in handen had, schoof gelijk door naar de leiding in het klassement met acht seconden voorsprong op Campenaerts.

Haasje-over in Lotto Belgium Tour

De proloog van de Lotto Belgium Tour was een prooi voor Jolien D’hoore, de eerste etappe voor Marianne Vos en in de tweede etappe in Herselt nam D’hoore opnieuw het heft in handen. De vier rensters Lotte Kopecky, Barbara Guarischi, Vita Heine en Winanda Spoor reden een groot deel van de etappe vooruit maar werden in de laatste kilometer opgeslokt. D’hoore sprong uit het wiel van Vos naar de overwinning en nam zodoende de leiding in het klassement weer over.

Nederlands kampioen rijdt trui naar wint in Vledder

De derde etappe van de Olympia’s Tour werd finishte vandaag in het Drentse Vledder, waar op het vlakke parkoers een massasprint nauwelijks kon uitblijven. Ide Schelling en Nicholas Dlamini reden lange tijd met zijn tweeën vooruit. Maar werden in de laatste omloop van elf kilometer ingerekend. In de massasprint was de Nederlands kampioen bij de beloften Fabio Jakobsen nipt sneller dan Bram Welten en Patrick van der Duin. Pascal Eenkhoorn blijft de leider in het klassement.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...