Lotto Belgium Tour: D’hoore klopt Vos in massasprint Herselt.

Jolien D'hoore wint de tweede rit van de Lotto Belgium Tour door Marianne Vos in de sprint te verslaan.

Lotto Belgium Tour: D’hoore klopt Vos in massasprint Herselt.

De Belgische sprintster Jolien D’hoore heeft in de tweede etappe van de Lotto Belgium Tour de overwinning gepakt. In een sterke sprint hield ze Marianne Vos en Coryn Rivera achter zich.

De tweede etappe van de Lotto Belgium Tour werd verreden over 106 kilometer met start en finish in Herselt. Op een terrein dat verre van vlak is was er genoeg ruimte voor ontsnappingen.

Op 68 kilometer van de meet gingen drie rensters op avontuur met Lotte Kopecky, Barbara Guarischi en Vita Heine in de voorste gelederen. Ook Winanda Spoor wist nog net de jump te maken en maakte zo het viertal compleet.

De vier leidsters reden een voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar. Onder leiding van de team van WM3 Energie Cycling en Wiggle High5 Cycling werd het gat echter langzaamaan terug gebracht om tot een massasprint te komen.

In de laatste kilometer werden de koplopers ingelopen en werd voorin het peloton de sprint aangetrokken. Marianne Vos leek opnieuw op weg naar de zege, maar kon niet voorkomen dat een sterke Jolien D’Hoore er met de winst vandoor ging.