HomeVrouwenMarianne Vos slaat dubbelslag in Lotto Belgium Tour

Marianne Vos slaat dubbelslag in Lotto Belgium Tour

In Ninove won Vos de eerste rit in lijn. Ze nam de leiderstrui over van Jolien D'Hoore.

In de Lotto Belgium Tour heeft Marianne Vos de eerste rit in lijn gewonnen. Aan het einde van de 114 kilometer lange rit met start en finish in Ninove was de renster van WM3 Pro Cycling de snelste van een kopgroep van dertien. Door haar overwinning is Vos ook de nieuwe leider in de Belgische etappekoers.

Pas na de eerste beklimming van de dag slaagden drie rensters erin om uit de greep van het peloton te ontsnappen. Kaat Hannes (Lensworld – Kuota), Trine Schmidt (Lotto – Soudal) en Lenny Druyts (Sport Vlaanderen – Guill D’or). De drie kregen nooit veel voorsprong van de achtervolgers.

De jongste Druyts moest de koplopers als eerste laten gaan. Schmidt en Hannes werden niet veel later achterhaald door een trosje ontsnapte renners die te sterk waren voor de rest van het peloton. Proloogwinnares Jolien D’Hoore (Wiggle HIGH5) was alert en wist haar karretje aan te haken samen met haar snelle ploeggenoot Giorgia Bronzini. WM3 stuurde Marianne Vos, Anouska Koster en Jeanne Korevaar mee in de vuurlinie.

Met Skylar Schneider, Ruth Winder, Coryn Rivera en Megan Guarnier zaten er ook nog vier rensters van de nationale ploeg van de Verenigde Staten mee in de kopgroep. Abby-Mae Parkinson (Drops) en Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) waren de enige eenlingen in de finale van de eerste rit in lijn.

Na diverse aanvallen draaide de etappe uit op een sprint in de vroegere finishstraat van de oude Ronde van Vlaanderen. Hierin was Marianne Vos D’Hoore en Rivera ruimschoots te snel af. Dankzij de bonificatieseconden wipte de Europees kampioene over D’Hoore in het klassement. Die leiderstrui mag Vos morgen verdedigen in een rit die begint en aankomt in Herselt. Over twee dagen eindigt de Lotto Belgium Tour met een etappe van en naar Geraardsbergen. Onder meer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen staan dan op het menu.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Liefhebber Van Vleuten verlengt seizoen om regenboogtrui te laten zien: ‘Keek zelfs of er nog meer koersen waren’

Annemiek van Vleuten pakte twee weken geleden op spectaculaire wijze, met een gebroken elleboog,...

Kopecky reageert op tweede plek WK: ‘Had moeten reageren’

Lotte Kopecky kent met zeges in de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen een...

Video | Official blijft maar aan Lorena Wiebes zitten, ook al moet ze er duidelijk niks van hebben

Ze spurtte met overmacht naar de zege in Binche-Chimay-Binche en schudde de concurrentie met...