WK-Special: 'Wie kan Dumoulin aan op het WK Tijdrijden?'

Wij blikken vooruit op het WK Tijdrijden.

WK-Special: 'Wie kan Dumoulin aan op het WK Tijdrijden?'

We gaan vandaag tijdrijden in de Vuelta a España. Reden voor ons om alvast vooruit te blikken op het WK Tijdrijden in het Noorse Bergen. Over 15 dagen legt Tom Dumoulin aan voor zijn tweede grote doel van het jaar: de wereldtitel tegen de klok. Wie zijn de grote favorieten voor tijdritgoud?

TOM DUMOULIN

Voor dit seizoen had Dumoulin twee doelen: het rijden van een goed klassement in de Giro d’Italia en de wereldtitel individuele tijdrit in Bergen. Dat eerste lukte vrij aardig, denken we. Met de Giro-winst maakte de Limburger zichzelf in één klap tot Bekende Nederlander. Met zijn toiletpauze op weg naar de Umbrailpass werd hij, helaas, zelfs wereldberoemd.

Nu dus dat tweede doel, waarvoor de Nederlands kampioen tijdrijden van Team Sunweb zelfs de Vuelta a España (waar hij zou knechten voor Wilco Kelderman) laat schieten. Wereldkampioen tijdrijden worden is het enige dat telt voor Dumoulin en hij krijgt het meest ideale parkoers dat hij maar kan bedenken.

De supersteile Mount Fløyen moet door niemand in de tijdrit harder beklommen kunnen worden dan door Dumoulin. Weer een huldiging in Maastricht? Wij kunnen niet wachten.

ROHAN DENNIS

De grootste uitdager voor Dumoulin is met de slotklim in het achterhoofd Rohan Dennis. Simpelweg, omdat hij van de andere toptijdrijders de beste klimmersbenen heeft. De Australiër heeft moeite met lange afstanden in tijdritten, maar laat deze klokproef met 31 kilometer nou volledig in zijn straatje vallen.

De vorige keer dat heel Nederland dacht dat Dumoulin de enige kanshebber was op winst, was bij de openingstijdrit van de Tour de France in Utrecht. Wie stak daar een stokje voor? Juist, Rohan Dennis. Nadeel voor de Aussie: de laatste drie jaar werd hij vijfde, zesde en nog eens zesde in de individuele tijdrit op de wereldkampioenschappen.

Laatste 5 winnaars

QAT 2016 DUI Tony Martin

VST 2015 WRU Vasil Kiryienka

SPA 2014 GBR Bradley Wiggins

ITA 2013 DUI Tony Martin

NED 2012 DUI Tony Martin

Meer lezen?

Koop dan nu de Wieler Revue WK-Special in de winkel bij u in de buurt of bestel 'm via http://tijdschrift.land/wieler-revue/ ! Nu voor maar €6,99! 

Foto's: Cor Vos & Wieler Revue WK-Special