HomeNieuwsEindstreep: Trentin en Van Vleuten zegevieren

Eindstreep: Trentin en Van Vleuten zegevieren

Het belangrijkste wielernieuws van de dag.

De Eindstreep is er om al het wielernieuws van de dag op te sommen.

Trentin met ritzege nummer twee in Vuelta

Matteo Trentin won de tiende etappe in de Vuelta a España. De Italiaan van Quick-Step Floors nam in Murcia de maat van Murciaan José Joaquín Rojas in een sprint-à-deux

Daags na de eerste rustdag vertrok het peloton richting Murcia, de stad waarvan Alejandro Valverde afkomstig is. De Spanjaard kon er vanwege de breuk van zijn knieschijf in de openingstijdrit van de Tour de France niet bij zijn. In razende vaart werd koers gezet richting Murcia, waarbij geen enkele groep uit het peloton wist weg te komen. Pas na 100 kilometer, aan 52 per uur gemiddeld, kreeg een groep ruimte. 18 renners telde de kopgroep, met onder meer Bert-Jan Lindeman, Niki Terpstra en groenetruidrager Matteo Trentin erbij. 

In de eerste meters van de Alto Collado Bermejo viel Terpstra aan, maar hij werd snel gecounterd door Jaime Rosón. De toekomstig renner van Movistar Team kreeg gezelschap van de huidige Movistar-renner José Joaquín Rojas en van Trentin. Ook Jacques Janse van Rensburg sloot aan. De Zuid-Afrikaan werd in de afdaling op afstand gereden, terwijl achteraan Vincenzo Nibali de kop nam. Rosón was in de kopgroep de volgende die moest lossen en dus gingen de Italiaan en de Murciaanse thuisrijder om de zege strijden. Trentin won.

Van Vleuten wint in eigen Wageningen proloog Boels Ladies Tour

De proloog van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Annemiek van Vleuten. De Nederlands kampioene tijdrijden van Orica – Scott legde het 4,3 kilometer lange parkoers door Wageningen als snelste af. Ze had 5’47” nodig voor de proloog met start en finish bij Hotel De Wereld en bleef daarmee Ellen van Dijk (tweede) en Lisa Brennauer (derde) voor.

Amy Pieters (Boels – Dolmans) liet een eerste richttijd noteren. Haar tijd van 6’06” zou haar uiteindelijk een zesde plek in de daguitslag opleveren. Lang kon Pieters echter niet van haar plek op de hot seat genieten daar Van Vleuten enkele minuten later Pieters’ tijd verpulverde. Voor eigen publiek werkte Van Vleuten de proloog af aan een gemiddelde van 44,6 kilometer per uur.

In de finale maakte Ellen van Dijk het nog even spannend. De tijdritspecialist van Team Sunweb kwam echter niet verder dan 5’52”, waarna Annemiek van Vleuten de eerste leiderstrui kreeg omgehangen. De eerste rit in lijn van de Boels Rental Ladies Tour gaat morgen over 132,8 kilometer van Eibergen naar Arnhem.

Contador: ‘Ben niet zomaar in de Vuelta om vaarwel te zeggen’

We mogen nog maar 12 etappes genieten van Alberto Contador. De Spanjaard is blij dat wij van hem genieten. Dat vertelde El Pistolero gisteren op de persconferentie tijdens de eerste rustdag van de Vuelta a España. 

“Mijn ploeggenoten krijgen koppijn van alle mensen die me vragen om niet te stoppen met koersen”, zei Contador met een glimlach tegen de internationale pers. “Ik ben blij dat het publiek van me houdt en mijn manier van koersen waardeert.”

De klimmer uit Pinto beseft eigenlijk in zijn laatste ronde pas wat hij heeft bereikt in zijn carrière. “Tot nu toe heb ik me iedere keer geconcentreerd op mijn volgende wedstrijd. Maar tijdens deze Vuelta ligt dat toch anders. Ik krijg ook iedere keer weer beelden te zien van wat ik heb gedaan in alle wedstrijden. Eerlijk: dat maakt me trots.”

En voor deze Vuelta? “Ik geef nooit op. Ritwinst en een goede plaats in het klassement zijn mogelijk. Ik geniet van deze wedstrijd en hoe ik koers. Ik kom hier niet om alleen maar vaarwel te zeggen tegen het wielrennen”, besloot Contador.

Mollema ziet podium Tour 2018 als grote doel

Bauke Mollema denkt dat hij het nog steeds in zich heeft om een podium te rijden in de Tour de France. Dat vertelde de winnaar van de 15de etappe van de afgelopen Tour aan Velon. “Dat is mijn grote doel voor 2018. In 2016 was ik er namelijk dicht bij”, aldus Mollema. “Dit jaar ging ik niet voor het klassement, maar reed ik een sterke slotweek. Ik hoop dat ik volgend jaar dezelfde benen als in 2016 heb, of betere benen.” 

“Het betekende veel voor me om een rit te winnen in de Tour”, blikt de renner van Trek-Segafredo terug op zijn succes in Le Puy-en-Velay. “Daardoor kan ik met een gerust hart naar het einde van het seizoen.” Welke koersen rijdt hij dan? “De Canadese klassiekers, de wereldkampioenschappen, de Ronde van Lombardije en de Tour of Guangxi.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...