WK-selectie Nederland zonder Groenewegen en Van Poppel

Verder een uitstekend team.

WK-selectie Nederland zonder Groenewegen en Van Poppel

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de selectie van Nederland voor het WK in Bergen bekendgemaakt. Een echte sprinter zit er niet bij, want zowel Dylan Groenewegen als Danny van Poppel ontbreekt in Noorwegen. 

Het is duidelijk dat Nederland meer speculeert op klassiekercoureurs, zoals Niki Terpstra, Lars Boom en Dylan van Baarle. Verder zijn ook ronderenners als Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Wout Poels van de partij in Bergen. 

Het team wordt gecompleteerd door Koen de Kort, Jos van Emden en Sebastian Langeveld. "Het is een sterke groep renners, die de aanval als handelsmerk hebben. Het totale niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar verder. Dus ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen en dan heb ik het ook over de tijdrit", vertelt Venenberg.

Ook bij de vrouwen is de selectie bekendgemaakt. Zoals gewoonlijk is die ijzersterk. Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing moeten eremetaal zien te behalen op het wereldkampioenschap. 

Bij de beloften is er in de selectie een plaatje ingeruimd voor Fabio Jakobsen, Bram Welten, Pascal Eenkhoorn, Joris Nieuwenhuis en Julius van den Berg.

Foto: Cor Vos