Vanmarcke zag sponsorperikelen Cannondale niet aan komen

Nu de toekomst van Cannondale-Drapac op de tocht staat, kunnen de renners op zoek naar een nieuwe ploeg.

Vanmarcke zag sponsorperikelen Cannondale niet aan komen

Het nieuws dat Cannondale-Drapac volgend seizoen mogelijk de stekker uit het team moet trekken, is hard aangekomen bij Sep Vanmarcke. De nummer vier van de Bretagne Classic zag het nieuws absoluut niet aan komen. “Dit had niemand verwacht”, zo vertelt hij aan Sporza.

Zondag in de Franse eendagskoers was hij in eerste instantie dan ook meer bezig met de sponsorperikelen, dan met het najagen van een goed resultaat. “Het heeft er ingehakt. De renners en staf hebben zaterdagmiddag een e-mail ontvangen van de ploeg. Iedereen heeft het nieuws gelijktijdig vernomen en het is echt ingeslagen als een bom.”

Vanmarcke heeft nog een contract voor een jaar bij de Amerikaanse formatie, maar binnenkort gaat hij met zijn manager om de tafel om een oplossing te vinden. “Het is al laat in het seizoen. Ik ben daar erg realistisch in. Ik maak me niet al te veel zorgen over mijn toekomst, maar financieel zal ik me wellicht niet verbeteren als je nog zo laat op zoek moet. De meeste ploegen hebben al nieuwe transfers gedaan. Veel ruimte is er wellicht niet meer. Dat is niet fijn, maar voor heel wat andere renners en het personeel is dit pas echt heel slecht nieuws.”

Foto: Cor Vos