Elia Viviani pakt een week na Hamburg ook de zegebloemen in Plouay

In Plouay wint Elia Viviani de Bretagne Classic Ouest-France.

Elia Viviani pakt een week na Hamburg ook de zegebloemen in Plouay
  • Elia Viviani Elia Viviani

De Bretagne Classic Ouest-France is gewonnen door Elia Viviani. De coureur van Team Sky won na 240 kilometer koers de sprint van een omvangrijke groep. De Italiaan klopte Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli.

De Bretonse WorldTour-koers werd in de vroege uren gekleurd door zeven man. Natnael Berhane (Dimension Data), Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM), Arnaud Gérard (Fortuneo - Oscaro), Pierre Rolland (Cannondale - Drapac), Oliveiro Troia (UAE Team Emirates), Marco Maronese (Bardiani - CSF) en Wilier Triestina - Selle Italia-coureur Jacopo Mosca. De zeven kregen acht minuten voorsprong, maar werden in de finale achterhaald door een clubje nieuwe aanvallers.

Dries Devenyns, Silvan Dillier, Tao Geoghegan Hart, Paul Martens en Petr Vakoc wisten aan te sluiten bij de intussen uit elkaar gespatte kopgroep, maar ook dit bleek niet de goede ontsnapping. Dillier wist even later wel aan te sluiten bij een nieuwe kopgroep, waar ook Cyril Gautier, Alberto Bettiol, Nathan Haas, Héctor Carretero, Pieter Serry, Lilian Calmejane en Julien Simon in zaten.

Met een ultieme poging op de laatste klim probeerde Bettiol het aanstormende peloton te verrassen, maar zijn inspanning strandde in de slotkilometer. Een groepssprint moest vervolgens beslissen wie de Franse eendagskoers op zijn palmares bij mocht schrijven. Elia Viviani, die afgelopen week twee etappes wist te winnen in de Tour du Poitou Charentes en ook al de beste was in Hamburg, nam de maat van Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli.

Foto: Cor Vos