Eindstreep: Mohoric wint, Bol rijdt zich andermaal in de kijker in Vuelta

Het belangrijkste wielernieuws van de dag

Eindstreep: Mohoric wint, Bol rijdt zich andermaal in de kijker in Vuelta

Het belangrijkste wielernieuws wordt voor u opgelijst in Eindstreep.

Mohoric wint zevende etappe, Bol mag even dromen van leiderstrui

In een etappe waar vluchters hun hart konden ophalen werd van bij het startschot gekoerst om mee te zijn. Na enkele kilometers kregen veertien renners een vrijgeleide, daarbij opnieuw onze landgenoot Jetse Bol. De renner van Manzana-Postobon kreeg ondermeer De Marchi, De Gendt, Gougeard en Rojas mee. In het peloton was het wel goed voor Team Sky, dat de voorsprong liet oplopen tot meer dan 8 minuten.

Toen op 20 kilometer van de streep de voorsprong nog steeds rond de 7 minuten schommelde was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De Alto de Castillo, een geplaveid klimmetje met stijgingspercentages tot 8 procent moest voor de beslissing zorgen. Mohoric toonde zich bergop de sterkste en kwam alleen boven. Even later kreeg hij nog het gezelschap van De Gendt, Poljanski en Rojas om ze even later weer af te schudden. De Sloveen stoomde naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Jetse Bol greep naast de leiderstrui en werd zevende.

Sarreau wint slotrit Tour du Poitou Charantes, Pedersen eindwinnaar

Marc Sarreau heeft de solrit in Poitou Charantes gewonnen. De renner van FDJ liet Elia Viviani achter zich in een massasprint. De leiderspositie van Mads Pedersen kwam niet meer in gevaar.

Carlos Betancur moet Vuelta staken na enkelbreuk

Zoekt u niet meer naar Carlos Betancur in het Vuelta-peloton. Betancur bevond zich gisteren voorin toen hij in de afdaling een vallende Tejay Van Garderen niet meer kon ontwijken en vol tegen de grond ging. De renner van Movistar had verschillende wonden in het aangezicht maar haalde wel nog de streep.

Na de wedstrijd bracht onderzoek aan het licht dat Betancur een enkelbreuk heeft opgelopen, waardoor verder rijden uitgesloten is. Betancur werd ook nog geopereerd aan enkele wonden in het aangezicht. De Colombiaan was dit seizoen aan een revival bezig na enkele bewogen jaren, maar die wordt nu dus een halt toegeroepen.

Hermans rijdt volgend jaar voor Israel Cycling Academy

Ben Hermans zal volgend jaar niet te bewonderen zijn op WorldTourniveau. De Belg maakt de opvallende overstap van BMC naar Israel Cycling Academy. Voor Hermans is het een opportuniteit om voor eigen rekening te rijden. “BMC wilde mij graag houden”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Maar dit aanbod kon ik niet weigeren. Het is een ambitieuze ploeg die naar de World Tour wil en waar ik alle vrijheid krijg. Dit is het moment in mijn loopbaan om eens aan mezelf te denken, er vol voor te gaan en te zien waar het schip strandt.” 

Foto: Cor Vos