Vuelta vandaag: 4 | Escaldes-Engordany - Tarragona | 198,2 kilometer

We gaan sprinten!

Vuelta vandaag: 4 | Escaldes-Engordany - Tarragona | 198,2 kilometer

Na de eerste bergrit in de Vuelta zijn we echt van start. Vanaf nu rijden we alleen nog maar in Spanje. En dat met Chris Froome in het rood. En belangrijker: met een ijzersterke ploeg. Vandaag is deze minder van belang, want we gaan sprinten in het adembenemende Tarragona. Wie die sprint gaat winnen? Je leest het hier.

Parkoers

Op de vierde dag starten we voor de vierde keer buiten Spanje. Escaldes-Engordany ligt aan de voet van de Alto de la Comella, die in de derde etappe een scherprechter was. Na een kilometer rijden we de grens over, om hierna het Spaanse grondgebied niet meer te verlaten.

De vierde rit voert van Andorra, over Spaanse vlakke wegen, naar Tarragona. Deze stad gelegen aan de Costa Dorada kwam in de 2de eeuw voor Christus in handen van de Romeinen, de overblijfselen hiervan zijn nog steeds goed zichtbaar in de Catalaanse stad.

De Romeinen noemden de stad Tarraco, de ruïnes van de oude binnenstad staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook zijn uit de Romeinse tijd de oorspronkelijke stadsmuur, het amfitheater, het circus en het aquaduct overgebleven. Het nationaal archeologisch museum in Tarragona is ook een bezoekje meer dan waard. En wat doen de renners in Tarragona? Sprinten.

Favorieten

We gaan vandaag meer dan waarschijnlijk wél met een compleet peloton sprinten, in tegenstelling tot de tweede etappe in Zuid-Frankrijk. Een grote groep betekent een chaotische sprintvoorbereiding, waarin vaak de beste stuurman in combinatie met de hoogste snelheid als winnaar uit de bus komt.

John Degenkolb houdt niet van dat gewring, wellicht dat net als eergisteren Edward Theuns voor Trek-Segafredo aan de bak mag. Een lichte topfavoriet is normaal gesproken Sacha Modolo, al is de Italiaan vaak onberekenbaar. 

Twee dagen terug ontliep Lampaert de sprint

Matteo Trentin liet in de tweede rit al zien goed in vorm te zijn, net als Adam Blythe. Ook Michael Schwarzmann en Tom van Asbroeck plaatsten zich in de eerste groep op zondag. Wie afwezig was, maar wel tot de grote favorieten mag worden gerekend is Magnus Cort Nielsen

Onze tip? Geen van deze namen! Wij rekenen op een loterij, met Jempy Drucker als winnaar!

Prijsvraag

Wil je kans maken op een shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag via onze Facebook-pagina of via Twitter!

Foto's: Cor Vos & Vuelta a España