Tour du Limousin: Gautier zegeviert in derde etappe

AG2R La Mondiale mag voor de tweede achtereenvolgende dag juichen in de Franse rittenkoers.

Tour du Limousin: Gautier zegeviert in derde etappe
  • AG2R Citroën AG2R Citroën

Cyril Gautier heeft de derde etappe van de Tour du Limousin gewonnen. De Fransman was aan het einde van de 184,7 kilometer lange rit tussen Saint-Pantaléon de Larche en Chaumeil de beste. Hij verwees Thomas Degand (Wanty - Groupe Gobert) en Nicolas Edet (Cofidis) naar de overige podiumplaatsen.

Gautier maakte onderdeel uit van een groepje vluchters. Naast Degand en Edet bestond deze meute uit Jérémy Bescond (HP BTP-Auber 93), Julien Antomarchi (Roubaix - Lille Métropole) et Philipp Walsleben (Beobank - Corendon) en Romain Sicard (Direct Energie). Achter deze groep won Cofidis-renner Julien Simon de sprint van het peloton. 

Voor AG2R La Mondiale is het de tweede ritzege op rij in de Franse rittenkoers. Gisteren won Alexis Vuillermoz de etappe naar Le Maupuy Les Monts de Guéret.

Elie Gesbert, de man van Fortuneo - Oscaro die de openingsetappe op zijn naam wist te schrijven, behield zijn gele leiderstrui. In de laatste etappe van Saint-Junien naar Limoges verdedigt Gesbert zijn voorsprong van vier seconden op Alexis Vuillermoz.

Foto: Cor Vos