Eindstreep: Van der Poel derde, transfer Landa eindelijk bevestigd

Het belangrijkste wielernieuws van de dag.

Eindstreep: Van der Poel derde, transfer Landa eindelijk bevestigd

De dag is weer om, we zetten het belangrijkste wielernieuws van deze dag graag op een rij.

Van der Poel wint pelotonsprint achter twee Franse vluchters

Elie Gesbert greep de zege in de eerste rit van de Tour du Limousin. De Fransman van Fortuneo-Oscaro versloeg medevluchter Flavien Dassonville. De vlucht van de dag, het Franse duo Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro) en Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93) kreeg veel ruimte van het peloton. Het bleek té veel, want de twee gingen uitmaken wie de eerste leider in deze koers werd. Dassonville viel vroeg aan, maar werd gecounterd door Gesbert. Voor de aanvaller is het zijn eerste zege bij de profs. Mathieu van der Poel won de sprint van het peloton.

Alarcón eindwinnaar Ronde van Portugal

Raul Alarcón heeft de Ronde van Portugal op zijn naam geschreven. De Spanjaard van W52/FC Porto werd in de slottijdrit tweede achter ploeggenoot Gustavo César Veloso en hield in het klassement zijn andere ploegmaat Amaro Antunes af voor de eindzege. De Portugees volgde op 1'23" van Alarcón, nummer drie Vicente Garcia de Mateos op meer dan vijf minuten.

Movistar Team bevestigt komst Landa

De kogel is door de kerk: Mikel Landa rijdt vanaf 2018 voor Movistar Team. De Spaanse armada maakte dit nieuws bekend via een persbericht. Voor de Bask is het na Euskaltel-Euskadi, Astana en Team Sky zijn vierde werkgever als prof.

De 27-jarige Bask werd al de gehele Tour de France gelinkt aan de Spaanse ploeg. Hij werd vierde in de Tour als knecht van winnaar Chris Froome, nadat hij ook al een etappe en de bergtrui won in de Giro d'Italia. "Geweldig nieuws", zegt manager Eusebio Unzué over de transfer. "Mikel is nog jong en zou nog jaren de leider van het Spaanse wielrennen moeten zijn."

Australische olympisch kampioen overleden

De olympisch kampioen ploegenachtervolging in het baanwielrennen Stephen Wooldridge is op 39-jarige leeftijd overleden. Dat meldden Australische media, die zeggen dat Wooldridge zelfmoord zou hebben gepleegd. Het overlijden is al wel bevestigd, maar van de doodsoorzaak is het fijne nog niet bekend. 

Wooldridge maakte deel uit van de Australische ploeg die het onderdeel ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Athene in 2004 won. Ook werd hij vier keer wereldkampioen op dat onderdeel: in 2002, 2003, 2004 en 2006.

De Kort in laatste selectie van Contador

Koen de Kort is van de partij in de laatste professionele wedstrijd van Alberto Contador, de Vuelta a España. Trek-Segafredo, de werkgever van beide renners, maakte gisteren de Vuelta-selectie wereldkundig op Twitter. Contador start natuurlijk in zijn laatste wedstrijd ook met boezemvriend en meesterknecht Jesús Hernández, maar mag bergop ook hulp verwachten van Julien Bernard, Jarlinson Pantano en Peter Stetina. 

Trek gaat niet alleen voor het eindklassement met Contador, maar mikt met John Degenkolb en Edward Theuns ook op ritzeges in de sprints. Markel Irizar maakt de selectie compleet. De Vuelta-organisatie betoonde eer aan Contador door hem met het rugnummer 1 van start te laten gaan.

Van Baarle verlengt bij Cannondale-Drapac

Dylan van Baarle heeft zijn contract met Cannondale-Drapac voor twee jaar verlengd. Dat liet de Amerikaanse werkgever van de renner uit Zoetermeer weten in een persbericht. "Ik heb vertrouwen en voel me goed in deze ploeg", vertelt Van Baarle. "Ik ben blij dat de ploeg wilde dat ik bleef."

Van Baarle werd dit jaar vierde in de Ronde van Vlaanderen en is volgens ploegleider Jonathan Vaughters ook volgend jaar een van de speerpunten in de kasseiklassiekers.

"We weten precies wat we aan Dylan hebben. Hij heeft het talent, de instelling en motivatie", zegt de Amerikaan. "Mijn doel is het winnen van een grote klassieker. Daarnaast hoop ik ooit nog een Tour-etappe daarbij te voegen."

Foto: Cor Vos