Retro: Le Bon houdt Van Baarle van zege in Eneco Tour

Net geen eerste WorldTour-zege voor Dylan van Baarle in de Eneco Tour. Johan Le Bon is nipt te sterk.

Retro: Le Bon houdt Van Baarle van zege in Eneco Tour
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

In Retro kijken we elke dag terug op een wielerprestatie uit de geschiedenis. Vandaag is het twee jaar geleden dat de Fransman Johan Le Bon onze landgenoot Dylan van Baarle van de ritzege hield in de Eneco Tour.

Van een peloton naar Sittard-Geleen was die dag niet meer te spreken, want de groep was volledig uit elkaar geranseld door zware regenval in Limburg. Dat de wegen verraderlijk werden, werd duidelijk toen Van Baarle bijna onderuit schoof in een lastige bocht. Toch kon de Voorburger overeind blijven, en zelfs om de zege meestrijden, want vanuit het peloton kwamen onder anderen Tim Wellens en Wilco Kelderman te laat om Le Bon en Van Baarle nog terug te pakken.

De samenwerking tussen de twee zat er op nadat Le Bon op twee kilometer van de meet aanviel. Dat de renner van FDJ een flink portie kan hardrijden, bewees hij nog maar eens die dag. Hij sloeg namelijk een klein gaatje en wist Van Baarle tot aan de finish op dat kleine gaatje te houden. Er was dubbele pech voor de renner van Cannondale-Garmin, want hij liep ook de leiderstrui nog mis. Hij strandde op één seconde van Kelderman, die hem op zijn beurt in een volgende etappe weer zou verspelen aan Wellens.