Sagan was niet zeker van overwinning

De eerste etappe van de BinckBank Tour zou uitdraaien op een duel tussen Peter Sagan en Phil Bauhaus.

Sagan was niet zeker van overwinning
  • Phil Bauhaus Phil Bauhaus
  • Peter Sagan Peter Sagan

Lange tijd was het onzeker wie zegevierde in de eerste etappe van de BinckBank Tour: Peter Sagan of Phil Bauhaus. “Pas na vijf minuten was ik zeker van de overwinning”, sprak de wereldkampioen na afloop tegenover Sport.be.

Door een knappe jump was de Slowaak een duizendste van een seconde sneller dan Sunweb-spurter Bauhaus. “Het was erg close. Ik was helemaal niet zeker van mijn zaak. Mijn lichaam kwam als tweede over de streep, maar mijn fiets was net iets sneller. Het duurde vijf minuten voor ik wist dat ik had gewonnen.”

Sagan had complimenten over voor zijn ploeg Bora-Hansgrohe. “Mijn ploeg heeft goed werk geleverd. Ik had hen gewaarschuwd dat we bij de rotonde op vijfhonderd meter helemaal vooraan moesten zitten. Zij hebben hun taak perfect uitgevoerd. Ik ga proberen om zo lang mogelijk de leiderstrui te verdedigen. Dat zal morgen al een lastige klus worden met een individuele tijdrit van negen kilometer. Er zijn veel sterke hardrijders aanwezig. Hopelijk verlies ik niet te veel tijd.”

Foto: Cor Vos