Sagan zegeviert in eerste rit BinckBank Tour

Peter de Grote wint de eerste etappe in de BinckBank Tour.

Sagan zegeviert in eerste rit BinckBank Tour

Peter Sagan heeft de eerste etappe in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De wereldkampioen bleef Phil Bauhaus met miniem verschil voor. De derde plek ging naar Magnus Cort Nielsen, voor Dylan Groenewegen. 

De BinckBank Tour werd vandaag in gang geschoten met een etappe van Breda naar het Limburgse Venray. Aan de samenstelling van de kopgroep was te zien dat de kans groot was dat het zou uitdraaien op een massaspurt, zeker doordat er geen zuchtje wind stond. Een kwartet renners koos er voor om een aanvalspoging te ondernemen, namelijk Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij), Mark McNally (Wanty Groupe Gobert), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en Laurens De Vreese (Astana).

De gouden kilometer is een extra dimensie in de BinckBank Tour. In die kilometer kunnen renners tot drie keer toe 3, 2 en 1 bonificatieseconde(n) pakken. De kopgroep was daar echter niet in geïnteresseerd en liet de maximale negen seconden aan De Vreese. Strijden om de dagzege zat er voor het viertal niet in, want sprintersteams als Quick Step-Floors en Dimension Data hielden de vlucht van de dag binnen schootsafstand. Het peloton liet de kopgroep nog even spartelen op de lange rechte wegen, maar op drie kilometer van de meet zat hun vluchtpoging er toch op. 

Vervolgens was het woord aan de sprintersploegen. Trek-Segafredo en Lotto Soudal waren te vinden op de voorposten van het peloton, vooral de Belgische formatie legde een ongenadig hard tempo op. De ploeg was alleen zijn kopman kwijt, waardoor het zou uitlopen op een zeer chaotische sprint. Daarin was Sagan de sterkste, nipt voor Sunweb-renner Bauhaus. 

Foto: Cor Vos