Teuns: ‘Ik was een lucky guy met Tejay bij me’

De naam Dylan Teuns is definitief gevestigd de afgelopen twee weken!

Teuns: ‘Ik was een lucky guy met Tejay bij me’
  • Dylan Teuns Dylan Teuns

De wielerwereld heeft de afgelopen twee weken kennisgemaakt met een toekomstige ster in de sport. Dylan Teuns won twee weken geleden al de Ronde van Wallonië en voegde nu ook de Ronde van Polen aan zijn erelijst toe.

In de slotetappe piepte en kraakte de Belg weliswaar, maar onder impuls van ploeggenoot Tejay van Garderen wist de leider de aansluiting met de groep der favorieten weer te maken. Op de slotklim maakte Teuns een veel betere indruk en wist hij ogenschijnlijk eenvoudig snedige demarrages van concurrent Rafal Majka te pareren. Een tweede etappezege zat er niet in, maar in het klassement hield hij twee seconden over op thuisrijder Majka.

“Mijn team kon wat energie sparen vroeg in de etappe, omdat Team Emirates hard werkte. Maar we wisten dat het een zware finale zou worden. Zoals verwacht startten de aanvallen op de steile klim, ze wachtten niet tot de slotklim om aan te vallen”, vertelde Teuns na afloop aan Cyclingnews.com.

“Ik kon de mannen volgen, maar op de twee na laatste klim kon ik niet goed herstellen en kwam ik wat achterop te liggen. Ik was een lucky guy dat ik Tejay nog bij me had. Hij bracht me terug in de afdaling en daar kon ik weer wat herstellen. Dat was heel belangrijk voor me om weer even op adem te komen voor de slotklim. Het is mijn eerste WorldTour-zege in een etappekoers, het is geweldig. Het is ook mooi, omdat Tim Wellens een goede vriend van me is. Het is geweldig om een jaar na hem te winnen hier in Polen.”

Foto: Cor Vos