Kelderman: ‘Het was een goede voorbereiding op de Vuelta’

Wilco Kelderman: 4de, Sam Oomen: 7de. De Ronde van Polen kon slechter voor Team Sunweb.

Kelderman: ‘Het was een goede voorbereiding op de Vuelta’
  • Team DSM Team DSM
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman
  • Sam Oomen Sam Oomen

Wilco Kelderman liet in de Ronde van Polen zien in goede vorm uit een lange en intensieve trainingsperiode te zijn gekomen. De beoogde kopman van Team Sunweb in de Ronde van Spanje reed met de besten mee omhoog en eindigde uiteindelijk als vierde in het eindklassement.

“Ik kan tevreden zijn met een vierde plaats na een lange trainingsperiode”, vertelt Kelderman, die in de Giro d’Italia uitviel na in aanraking te zijn gekomen met een motor. “Vandaag (gisteren, red.) in de sprint zat ik enigszins ingesloten op het moment dat ik probeerde aan te gaan. Overal gezien was het een geweldige race, ook met Sam die in de top-10 finisht. Het was een goede voorbereiding op de Vuelta.”

Team Sunweb deed dus volop mee voor de eindwinst. Niet alleen met Kelderman, want ook Sam Oomen leverde dus een uitmuntende prestatie. “Het was geweldig om Sam en Wilco weer van voren te zien”, aldus Sunweb-coach Morten Bennekou. “Vooral Sam was briljant. Hij was zeker op zijn sterkst. Op de lijn pakte Wout Poels weliswaar genoeg bonificatieseconden om Wilco te passeren in het klassement, maar dat verandert niet dat hij briljant heeft gepresteerd deze week.”

Foto: Cor Vos