Landa onderstreept heerschappij op Picón Blanco

De Bask won in de leiderstrui de eerste aankomst bergop.

Landa onderstreept heerschappij op Picón Blanco

Mikel Landa won na de eerste ook de derde rit in de Ronde van Burgos. De Bask van Team Sky kwam als eerste boven op de Picón Blanco.

Twee etappes in de Ronde van Burgos leverden tot nu toe twee grote internationale wielernamen als winnaars op. Won Mikel Landa de openingsrit, gisteren was de jarige Matteo Trentin (inmiddels 28 jaar) de beste.

De derde rit naar de Picón Blanco zou het klassement volledig gaan omgooien. De steile beklimming was de eerste van twee aankomsten bergop in vijf dagen. Een grote groep reed de hele derde rit op kop, waaruit Gatis Smukulis van Delko Marseille Provence KTM als laatste vluchter overbleef.

Maar de slotklim van 8 kilometer aan 9% gemiddeld zou er te veel aan zijn voor de Let. Team Sky bepaalde het tempo voor Mikel Landa. Na een versnelling van Enric Mas (Quick-Step Floors) viel het peloton uit elkaar.

Landa haalde Mas bij, waarna David de la Cruz ten strijde trok. De Baskische leider beantwoordde ook diens aanval. De twee reden samen naar de streep, waarna Landa de sprint-à-deux won. 

Foto: Cor Vos