Van Poppel snelste van kleine groep in Polen

De Nederlander sprintte naar winst.

Van Poppel snelste van kleine groep in Polen

Danny van Poppel won de vijfde etappe in de Ronde van Polen. De Nederlander van Team Sky sprintte naar de zege in een kleine groep.

Ook na etappe vier in de Ronde van Polen was de leider nog altijd Peter Sagan. De wereldkampioen van Bora-Hansgrohe ging nog drie lastige ritten tegemoet. De kortste van die drie was de vijfde etappe, met aankomst in Rzeszów.

De finale kende een belangrijke heuvel, waardoor verschillende klassementsploegen de hele dag op kop werkten. Zodoende was er weinig ruimte voor de vijf vluchters, waarbij met Antwan Tolhoek (Team LottoNL-Jumbo), Maxime Monfort (Lotto Soudal) en Tejay van Garderen (BMC Racing Team) leuke namen zaten.

Monfort nam onderweg de bergtrui over van thuisrijder Maciej Paterski. Kort voor de finale begon het te regenen en dat eiste slachtoffers. Maximilian Schachmann viel letterlijk weg uit de kopgroep. In de zware finale bleef Van Garderen alleen over. 

De Amerikaan werd in de laatste kilometers bijgehaald, een sprint met een gereduceerd peloton was het gevolg. Team Sky trok de sprint aan voor Danny van Poppel. Een massale valpartij ontsierde die sprint door het gladde asfalt. Van Poppel ging van kop aan en won afgetekend, voor Luka Mezgec en Peter Sagan.

Foto: Cor Vos