Ewan verslaat Van Poppel en Sagan in Polen

De Australiër bleek de snelste in de massasprint.

Ewan verslaat Van Poppel en Sagan in Polen

Caleb Ewan schreef de vierde rit in de Ronde van Polen op zijn naam. Danny van Poppel werd achter de Australiër tweede, voor Peter Sagan.

Na drie dagen Ronde van Polen ging Peter Sagan aan de leiding in de ronde die de Slowaak in 2011 won. Hij werd in de derde etappe tweede achter een ontketende Dylan Teuns, maar pakte door bonificatieseconden de gele leiderstrui weer terug die hij een dag kwijt was.

De vierde etappe was de enige echt lange etappe in deze Poolse week, met 238 kilometer was ze gelijk veruit de langste. De start was in Zawiercie, de finish lag op een lokaal parkoers in Zabrze. Zes vluchters gingen op pad, met net als gisteren Rémi Cavagna (Quick-Step Floors) en Bert-Jan Lindeman (Team LottoNL-Jumbo) van de partij. Lindeman verzekerde zich onderweg van de blauwe bergtrui.

Het grote Franse talent van de Quick-Step-ploeg ging met een minuut voorsprong de plaatselijke rondes in, maar zag het peloton op vijf kilometer in zijn nek vallen. Martijn Keizer van Team LottoNL-Jumbo viel nog aan, maar dat mocht geen naam hebben. Het werd een massasprint, Caleb Ewan won voor Danny van Poppel en Peter Sagan.

Foto: Cor Vos