Jungels verlengt contract bij Quick Step-Floors met drie jaar

Bob Jungels drie jaar langer verbonden aan Quick Step-Floors!

Jungels verlengt contract bij Quick Step-Floors met drie jaar
  • Bob Jungels Bob Jungels

Bob Jungels heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract bij Quick Step-Floors. De Luxemburger blijft drie jaar langer verbonden aan de Belgische formatie. Jungels werd een aantal weken geleden nog gelinkt aan Team Sky, maar dat is nu dus definitief de kop ingedrukt.

Het was Quick-Step Floors er veel aan gelegen om het contract met Jungels te verlengen, want de hardrijder is uitgegroeid tot een geduchte ronderenner, getuige zijn twee top-10 noteringen in de Giro d’Italia (6de & 8ste). Manager Patrick Lefevere is dan ook een tevreden man. “Ik ben er trots op dat we er in zijn geslaagd Bob tot 2020 vast te leggen. Hij heeft bewezen een geboren leider en een van de veelbelovendste klassementsrenners van het peloton te zijn. Een allrounder met enorme klim- en tijdritcapaciteiten.”

De hoofdrolspeler zelf is er nu van verzekerd dat hij als kopman kan doorgroeien in het rondewerk. “Het was voor mij nooit een vraag of ik wilde blijven. Ik voel dat ik veel steun en vertrouwen krijg van het hele team. Ik ga richting een interessante periode in mijn loopbaan en daarom is het belangrijk dat ik kan vertrouwen op een sterk team voor de grote rondes. Twee jaar geleden was ik nog onzeker of ik zou kunnen meestrijden in de grote rondes, maar ik heb de bevestiging gekregen bij Quick Step-Floors.”

Foto: Cor Vos