Ronde van Polen: Sacha Modolo primus in Katowice; Danny van Poppel nieuwe leider

Danny van Poppel neemt de leiderstrui over van Peter Sagan.

Ronde van Polen: Sacha Modolo primus in Katowice; Danny van Poppel nieuwe leider
  • Peter Sagan Peter Sagan

De tweede etappe van de Ronde van Polen is gewonnen door Sacha Modolo. De Italiaan van UAE Team Emirates was in Katowice de snelste in de massasprint voor Danny van Poppel (Team Sky) en Max Walscheid (Team Sunweb). Van Poppel nam wel de leiding over in het algemeen klassement.

De 142 kilometer lange rit begon in Tarnowskie Góry. Al snel kregen Martijn Keizer (LottoNL - Jumbo), Joonas Henttala (Novo Nordisk), Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice) en Kamil Gradek (Poolse nationale selectie) de vrijgeleide van het peloton. Kurek wist zijn vluchtgezellen op weg naar Katowice te lossen. Middels een lange solo hoopte hij naar de zege te rijden, maar het voortjagende peloton stond dit niet toe.

Op het aankomstcircuit was alles uiteindelijk te herdoen. Ook aanvallen van Paweł Bernas (Poolse nationale selectie), Daniel Oss (BMC Racing Team) en Petr Vakoč (Quick-Step Floors) konden een massasprint niet voorkomen.

In de groepssprint raakte Peter Sagan, die gisteren nog de openingsrit in Krakau wist te winnen, ingesloten. Hierdoor kregen andere snelle mannen de kans. Sacha Modolo was uiteindelijk als eerste aan de meet. Sky-sprinter Danny van Poppel kwam net te laat om zijn Italiaanse rivaal nog te passeren. Max Walscheid van Team Sunweb werd derde, voor Boy van Poppel.

Met de jongste Van Poppel in het geel trekt de karavaan morgen de Beskiden in. In de 161 kilometer lange rit die begint in Jaworzno passeert het peloton onder meer het voormalige concentratiekamp Auschwitz. Daarna wachten er vier beklimmingen alvorens de steile slotkilometer in finishplaats Szczyrk moet uitmaken wie de derde etappe wint.

Foto: Cor Vos