Bauke Mollema na derde plaats in San Sebastián: 'Ik hou van deze koers'

Opnieuw een plek op het podium voor Mollema in de Baskische eendagswedstrijd.

Bauke Mollema na derde plaats in San Sebastián: 'Ik hou van deze koers'
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Voor de derde keer in vier jaar belandde Bauke Mollema op het podium van de Clásica San Sebastián. Na een tweede plaats in 2014, een zesde plek in 2015, de overwinning het jaar daarop was er nu de derde plaats voor de in Monaco woonachtige Mollema.

"Ik hou van deze koers en ik voelde me de hele dag erg goed vandaag", laat Mollema achteraf weten op de site van zijn ploeg Trek - Segafredo. "Op de top van de laatste klim was ik bij Tony Gallopin en Mikel Landa, de besten in koers. Met deze mannen wilde ik wel naar de finish, dus ik ben volle bak naar beneden gegaan. Maar toen Michal Kwiatkowski en Tom Dumoulin terugkwamen wist ik dat het met twee mannen van Sky erbij lastig zou worden."

De Nederlander moest in de sprint in de straten van San Sebastián Michal Kwiatkowski en Tony Gallopin voor zich dulden. Het was volgens Mollema het maximale resultaat: "Mijn sprint was niet slecht, maar Kwiatkowski en Gallopin zijn gewoon sneller dan ik."

Na een lange campagne met de Giro d'Italia en de Tour de France neemt Mollema nu de tijd om te rusten. De Nederlander zal zich weer opladen voor op de laatste maand van het wielerseizoen. Komende week komt Mollema nog in actie tijdens een paar Na-Tourcriteriums. Dinsdag 1 augustus rijdt hij in Steenwijk, twee dagen later komt hij uit in Oostvoorne.

Foto: Cor Vos