HomeNieuwsEindstreep: met vandaag Kwiatkowski, Rivera en Peter Sagan

Eindstreep: met vandaag Kwiatkowski, Rivera en Peter Sagan

Michal Kwiatkowski en Peter Sagan domineerden vandaag het wielernieuws!

Wie was er vandaag in het wielernieuws? Lees het hier!

Kwiatkowski spurt naar de winst in Clasica San Sebastián

Michal Kwiatkowski reed naar de zege in Clasica San Sebastián. De Pool was de beste uit een groepje van vijf, waarbij ook Bauke Mollema, teamgenoot Mikel Landa, Tony Gallopin en Tom Dumoulin zaten. In de finale speelde Team Sky de kaart Kwiatkowski, waardoor Landa in de finale op zijn achterop geraakte teamgenoot moest wachten. Het werk van zijn team maakte Kwiat vervolgens vakkundig af. 

Reactie

Michal Kwiatkowski: “Het is een droom voor me om deze race te winnen, het is een geweldige dag. Ik ben mijn teamgenoten heel dankbaar. Landa speelde een cruciale rol en ik wil hem bedanken dat hij op me wachtte in de finale. We hebben de koers van begin af aan in handen genomen. We geloofden vanaf de start al dat we hier konden winnen en het is een genoegen om hier te komen, want het is een prachtige stad met geweldige fans.”

Kwiatkowski nam zijn goede vorm uit de Tour de France mee naar het Baskenland. “Ik wist niet hoe ik me zou voelen na de Tour de France. Ik nam wat rust afgelopen week, waardoor ik me voor deze koers kon voorbereiden.”

Tom Dumoulin: “Dit was een goede race als team zijnde, want alles verliep volgens plan”, liet hij weten op de site van zijn ploeg Team Sunweb. “Het team beschermde mij en Warren Barguil tot de laatste klim en vanaf daar was het vol gas tot de top. Ik kende de afdaling niet zo goed, waardoor ik een paar foutjes maakte. Dat betekende dat ik nog harder moest achtervolgen om aan de kop te komen.”

Even sloeg Dumoulin een gaatje samen met Mikel Landa, maar dat werd dichtgereden door Bauke Mollema. “Ik had niet de benen in de finale waardoor ik niet voor de sprint kon gaan. Zoals ik zei was het een goede race voor het team, tactisch deden we alles uitstekend. We kunnen tevreden zijn.”

Rivera zegeviert in Londen

Coryn Rivera heeft de Prudential Ride London op haar naam geschreven. De renster van Team Sunweb bleef de Finse Lotta Lepistö en Lisa Brennauer voor in de hoofdstad van Engeland.

De wedstrijd maakt deel uit van de WorldTour voor vrouwen, waar Anna van der Breggen aan de leiding gaat. Vandaag stonden er enkele rondjes door Londen op het menu, waar het heel de wedstrijd regenachtig was. Een vluchtpoging had amper kans, waardoor het op een sprint zou uitdraaien. Daarin was Rivera de sterkste. Op een vierde plek was Marianne Vos de beste Nederlandse. 

‘Aru niet in Vuelta’

Er dreigt een conflict tussen Fabio Aru en zijn team Astana. De Italiaan, vijfde in de Tour de France, weigert zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis te zetten en daardoor zal Astana hem waarschijnlijk niet opstellen in de Ronde van Spanje. Dat meldt Spazio Ciclismo

Al langer gaan er geruchten rond in het peloton dat de Sardijn een overstap prefereert. UAE Team Emirates lijkt de eerste gegadigde om Aru over te nemen. De ploeg uit Abu Dhabi wil volgend jaar de aansluiting maken met de absolute topteams en heeft daarvoor een kapitaalinjectie gekregen.

Die romance tussen Aru en Abu Dhabi lijkt hem nu de Vuelta te gaan kosten, de eerste en tot nog toe enige grote ronde die hij wist te winnen. In 2015 reed Aru op de voorlaatste dag Tom Dumoulin uit de leiderstrui. 

Bennett wil leren klassementsrenner zijn in Vuelta

George Bennett kende een Tour de France met twee gezichten. In de eerste anderhalve week reed de Nieuw-Zeelander met de beste renners omhoog, maar een virusinfectie noopte hem niet veel later tot opgeven. De renner van Team LottoNL-Jumbo heeft zijn vizier nu gericht op de Ronde van Spanje, waar hij vorig jaar tiende eindigde.

De 27-jarige Bennett ziet het niet snel gebeuren dat hij dat kan evenaren in de Vuelta van dit jaar. “Het is twee weken geleden dat ik uit de Tour stapte en ik heb sindsdien amper een training afgemaakt. De meeste trainingen keerde ik om, ging naar huis en deed een dutje”, liet hij Radio Sport weten. “Gisteren lukte het me om een paar uur te fietsen. Ik voelde me honderd keer beter.”

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Meer zoals dit

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....