Olympia’s Tour begint met proloog in Eelde-Paterswolde

De agenda kan erbij worden gepakt! Het routeschema van de Olympia's Tour is nu helemaal gereed.

Olympia’s Tour begint met proloog in Eelde-Paterswolde

Het etappeschema van de Olympia’s Tour is bekendgemaakt. De rittenkoers door Nederland begint met een proloog in Eelde-Paterswolde. De Olympia’s Tour start op 5 september en eindigt op 9 september in Noorbeek.

Olympia’s Tour is een beloftenkoers met international allure. Wethouder Henk Berends is dan ook tevreden dat de gemeente Tynaarlo de opening van de Olympia’s Tour heeft kunnen binnenhalen. “Het is een mooi en aansprekend evenement”, laat hij weten aan Het Dagblad van het Noorden. “Dat het om jonge amateurwielrenners gaat, was voor ons een extra argument om onze medewerking te verlenen.”

Met de bekendmaking van de proloog staat de route van de Olympia’s Tour van dit jaar vast. Koersdirecteur Thijs Rondhuis tegen Het Dagblad van het Noorden: “We verheugen ons erop om onze ronde te laten vertrekken in deze actieve gemeente in de mooie provincie Drenthe. Logistiek is het voor de deelnemers en de organisatie perfect dat we hierdoor drie dagen in dezelfde provincie aanwezig zijn.”

Vorig jaar ging de overwinning in de Olympia’s Tour naar Cees Bol, toen nog actief voor het ontwikkelingsteam van Rabobank. Hij bleef het Russische toptalent Pavel Sivakov en landgenoot Hartthijs de Vries voor. 

Etappeschema Olympia’s Tour 2017

5-9 Proloog Eelde-Paterswolde (4,5 km)

6-9 Assen-Assen (131 km)

7-9 Uffelte-Vledder (126,3 km)

8-9 Hardenberg-Harenberg (141,8 km)

9-9 Offenbeek-Offenbeek (140,5 km)

10-9 Margraten-Noorbeek (159,3 km)

Foto: Cor Vos