HomeNieuwsEindstreep: Triple Teuns, Kelderman en Poels kopman in Polen

Eindstreep: Triple Teuns, Kelderman en Poels kopman in Polen

Het belangrijkste wielernieuws van de dag!

De Eindstreep is weer daar en brengt al het nieuws samen!

Met vandaag in de headlines:

Teuns boekt tweede en derde profzege ooit in één klap

Dylan Teuns stak de eindzege in de Ronde van Wallonië op zak. Hij won de laatste etappe in de gele trui. De Belg van BMC Racing Team ging na zijn ritzege in Houffalize aan de leiding in het algemeen klassement. Een halve minuut voorsprong op naaste belager Tosh van der Sande was het verschil, waardoor de leiding normaal niet meer in het gevaar kwam.

Een groep van vijf renners kwam weg, maar kon nooit veel voorsprong pakken. In de lastige finale viel Van der Sande aan op de Muur van Thuin. Teuns counterde en liet de tegenstand achter. Hij ging op weg naar opnieuw een zege in de gele trui, net als twee dagen terug.

Poels kopman in Polen

Wout Poels en Danny van Poppel zijn twee van de belangrijkste namen voor Team Sky in de Ronde van Polen. Poels maakt zijn rentree na de Route du Sud, waar hij voor het eerst sinds zijn knieblessure in februari weer aan de start van een wielerkoers stond. Met Diego Rosa heeft hij het kopmanschap van de ploeg in Polen in handen. Sebastian Henao is de meesterknecht bergop voor Poels.

Voor Danny van Poppel is het de eerste koers sinds het Nederlands kampioenschap. Met thuisrijders Michal Golas en Lukasz Wisniowski, aangevuld door de Italiaan Salvatore Puccio heeft de Nederlander een goede sprinttrein tot zijn beschikking.

Kelderman leidt troepen Team Sunweb in Ronde van Polen

Wilco Kelderman is de kopman van dienst voor Team Sunweb in de Ronde van Polen. Dat maakte de Duitse ploeg eerder deze week bekend in een persbericht. “We proberen een goed klassement te rijden met Wilco”, zegt ploegleider Dirk Reuling.

De Ronde van Polen duurt een week en kent drie aankomsten bergop. “De belangrijkste ritten zijn de derde etappe en de laatste twee”, aldus Reuling. “We gaan Wilco zo goed mogelijk bijstaan.” Naast Kelderman is Sam Oomen de enige Nederlander in de selectie. De 21-jarige renner maakt later dit jaar in de Vuelta a España zijn debuut in een grote ronde. Ook daar is Kelderman kopman.

Shortlist Movistar Team voor Vuelta

Movistar Team maakte de voorselectie voor de Vuelta a España bekend. Op de lijst prijken 12 namen, waarvan er 3 al zeker zijn. Jorge Arcas, Rubén Fernández en Marc Soler maken hun opwachting voor de Spaanse armada in de ronde die start in het Franse Nîmes. Dat vertelde ploegbaas Eusebio Unzué in El Diario de Navarra.

Met Fernández en Soler staan er twee voormalig winnaars van de Ronde van de Toekomst aan de start voor de blauwgroene équipe. De overige 9 namen zijn: Winner Anacona, Richard Carapaz, Gorka Izagirre, Dani Moreno, Nelson Oliveira, Antonio Pedrero, Dayer Quintana en José Joaquín Rojas.

Landa: ‘Nooit meer een grote ronde als knecht’

Mikel Landa zal geen grote ronde meer rijden als knecht van een andere renner. Dat vertelde de Bask van Team Sky aan El País. “Ik wil nooit meer in deze situatie zitten, het is frustrerend”, aldus Landa. “Ik wil niet herinnerd worden als iemand die veel meer had gekund. Een grote ronde proberen te winnen, dat is wat ik graag zou doen.”

“Ik heb altijd mijn best gedaan voor kopmannen en collega’s”, blikte hij terug op de Tour. “Ik heb bijvoorbeeld op de Izoard doorgetrokken toen de drie podiumrenners me bijhaalden. Dan had ik geen 12 seconden verloren, maar ik ging door omdat Froome dat wilde.” Ook mocht de Bask op sommige momenten niet doortrekken van de Tour-winnaar. “Dan zei hij me: ‘langzamer, langzamer’. Terwijl zijn Tour-zege nooit in gevaar was.”

Bijna kwam Landa alsnog op het podium in Parijs, maar hij kwam één seconde tekort voor de derde plaats. “Maar de teleurstelling was niet heel groot, want ik verwachtte het al niet om daar te staan voordat ik de tijdrit reed. Ik verloor de derde plaats niet in de tijdrit, maar op de Izoard.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...