Lucien Van Impe getroffen door hartinfarct

De laatste Belgische Tourwinnaar ligt momenteel op intensieve zorgen in een ziekenhuis in Aalst.

Lucien Van Impe getroffen door hartinfarct

Lucien van Impe is afgelopen vrijdag getroffen door een hartstilstand, dat melden verscheidene Belgische media. De Tourwinnaar van 1976 werd thuis onwel en kreeg bij aankomst in het ziekenhuis een hartinfarct.

“Lucien kampte met drie verstoppingen in de ader”, legde zijn echtgenote Rita uit in Het Nieuwsblad. “Vrijdag hebben we hem naar het ziekenhuis gebracht, meteen is hij toen geopereerd, een operatie die zo’n anderhalf uur duurde. Intussen verblijft hij op de afdeling Intensieve Zorgen en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden.”

Het is niet meteen duidelijk of Van Impe blijvende schade heeft opgelopen. “Aangezien hij toch een vijftal uren zonder bloed heeft gezeten, is er wel schade aan de linkerkant van het hart, maar hij voelt zich nu wel beter. Hij blijft nog wel op intensieve in het ziekenhuis’’, aldus zoon Bart Van Impe.

Lucien Van Impe is de laatste Belgische Tourwinnaar, intussen alweer 41 jaar geleden. De Kleine van Mere won ook zes keer het bergklassement en wordt aanzien als een van de beste klimmers ooit.

Foto: Cor Vos