Eindstreep: De comeback van de Noorse Eddy Merckx

Wieler Revue brengt je weer bij met het belangrijkste wielernieuws op een rij!

Eindstreep: De comeback van de Noorse Eddy Merckx

In 'Eindstreep' geeft Wieler Revue elke dag een samenvatting van het wielernieuws.

Boasson Hagen wint etappe voor vrijbuiters

Na twee tweede plaatsen was het vandaag eindelijk raak voor Edvald Boasson Hagen. De Noor nam in de laatste drie kilometer afstand van zijn medevluchters door een rondpunt langs de andere kant aan te snijden. In eerste instantie kon Team Sunweb-renner Nikias Arndt meegaan maar de Duitser kon het wiel niet houden. Boason Hagen was helemaal losgeslagen en kon onbedreigd naar zijn derde Tourzege rijden. Arndt werd knap tweede voor Jens Keukeleire.

Cunego laat opnieuw van zich spreken in Qinghai Lake

Damiano Cunego kan het nog altijd. Dat bewees hij in de Tour of Qinghai lake, waar hij de zesde etappe won van Qilian naar Dadongshu Hill Puerto. Op de loodzware klim naar de aankomst reed de gewezen Giro-winnaar van Nippo - Vini Fantini iedereen uit het wiel.

Geen Dumoulin in Vuelta, Kelderman kopman

U hoeft dit jaar in de Vuelta niet te zoeken naar Tom Dumoulin. De Limburger vindt de Vuelta niet goed passen in zijn voorbereiding op de wereldkampioenschappen van september. Wilco Kelderman zal de rol van kopman opnemen voor Team Sunweb.

Dumoulin is momenteel op stage en gaf op Facebook uitleg bij zijn keuze. “Het is misschien verrassend, daarom wil ik een beetje uitleg geven. Ik hou van de Vuelta, zijn relaxte sfeer en de gepassioneerde fans. Het was ook mijn doel om samen met Wilco een goed klassement te rijden en voor ritwinst te gaan. Maar na het winnen van de Giro volgde een geweldige, maar drukke tijd. Daardoor groeide bij mezelf en het team de vraag of ik mentaal en fysiek wel klaar was voor een super druk programma met een tweede grote ronde, en om in topvorm aan de start van het WK te staan. Het risico bestaat dat de Vuelta er te veel is, en het zou jammer zijn om dit jaar met een sisser af te sluiten."

Nieve verlaat Team Sky voor Orica-Scott

Chris Froome zal volgend seizoen niet meer kunnen rekenen op luitenant Mikel Nieve. De Spanjaard trekt de deur bij Team Sky achter zich dicht en stapt over naar Orica-Scott. Nieve zou in het team van de broertjes Yates meer voor eigen rekening mogen rijden.

Gaviria stelt comeback uit na zware val op training

Fernando Gaviria zal nog niet meteen terugkeren in competitie. De Colombiaan stond dit weekend op het programma voor de RideLondon Classic maar liep een blesssure op op training.

Gaviria laste een rustpauze in na een uitstekende Giro, waarin hij vier ritten won en even de roze trui droeg. Dit weekend zou hij zijn comeback maken maar moet die nu uitstellen na een ongeluk op training. Het goudhaantje van Quick-Step Floors schoot uit zijn klikpedaal toen hij een spurt wilde inzetten. De pedaal sloeg door tegen zijn kuit en uit onderzoek bleek dat de Colombiaan een bloeduitstorting opliep. Hij moest onder het mes , wat woensdag gebeurde in Medellin.

Foto's: Cor Vos