Chris Froome rekent zich nog niet rijk: 'Alles is nog mogelijk'

De kopman van Team Sky verdedigde in de achttiende etappe van de Tour de France zijn gele tricot.

Chris Froome rekent zich nog niet rijk: 'Alles is nog mogelijk'
  • Chris Froome Chris Froome

Met nog drie etappes te rijden in de Tour de France ziet het er rooskleurig uit voor Chris Froome. De Brit van Team Sky verdedigde in de laatste Alpenrit zijn gele leiderstrui. Op de Col d'Izoard hield hij gelijke tred met zijn rivalen.

In de finale van de rit dichtte Chris Froome het gat naar zijn vooruitgeschoven meesterknecht Mikel Landa. Veel tijd pakken op zijn directe concurrenten zat er echter niet in daar zijn opponenten hem gezwind volgden. Hoewel Froome weliswaar twee seconden pakte op Rigoberto Urán liep Romain Bardet dankzij de bonificaties vier tellen in. Hierdoor verdedigt Froome in de laatste drie ritten een voorsprong van 23 tellen op Bardet. Urán volgt op 29 seconden. 

"Het had mooi geweest als ik nog wat extra tijd had kunnen pakken, maar ik ben blij dat ik twee seconden pak op Rigoberto Urán, mijn grootste rivaal in de tijdrit", meldt Froome na de etappe op de site van Team Sky. 

Froome staat er niet zo riant voor zoals eerdere jaren het geval was. De strijd om de gele trui ligt volgens de drievoudig Tourwinnaar dan ook nog open. "In de laatste tijdrit in Marseille zal alles beslist worden. Als alles goed gaat schat ik mijn kansen in de tijdrit hoog in, maar het kan nog alle kanten op. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar."

Foto: Cor Vos