Bergkoning Warren Barguil zegeviert opnieuw in Tour: 'Niet te geloven'

Op de top van de Col d'Izoard kan Warren Barguil zijn tweede Touretappe op zijn palmares bijschrijven.

Bergkoning Warren Barguil zegeviert opnieuw in Tour: 'Niet te geloven'

Op 27 april brak Warren Barguil zijn heup in de Ronde van Romandië. Vandaag verzekerde de Fransman van Team Sunweb zich van de bolletjestrui en boekte hij zijn tweede ritzege in de Tour de France. Hij kwam als eerste boven op legendarische de Col d'Izoard.

In het flashinterview na de finish doet Barguil weinig moeite om zijn blijdschap te verbergen. "Dit is echt fantastisch. Ik kan het niet geloven; het is een droom", meldt de Sunweb-renner.

Barguil demarreerde op de slotklim uit de groep met favorieten. En deze aanval bleek gepland. Barguil: "Ik wilde tijd pakken op Alberto Contador om nog een plekje te kunnen stijgen in het klassement." Aanvankelijk kreeg Barguil echter de Spanjaard met zich mee. "Toen hij tegen Bauke Mollema zei dat het te hard voor hem "Toen ben ik op mijn eigen tempo naar boven gereden."

Contador moest de witte vlag hijsen en Barguil schoof op naar de negende plaats in de rangschikking. Maar het werd nog mooier voor de Fransman. Barguil kon ook Jhon Darwin Atapuma, de enige overgebleven vluchter, nog achterhalen. Barguil: "Vorig jaar reed hij ook voor me uit in de Ronde van Zwitserland en kon ik het gat niet dichten. Nu was ik de sterkste."

Het betekende de vierde ritzege voor Team Sunweb in deze editie van La Grande Boucle. "Ik had het er gisteravond nog over met Michael Matthews. We hadden van tevoren niet gedacht dat we als ploeg zowel de groene trui als de bolletjestrui konden veroveren", vertelt Barguil eerlijk. "Nu staat het tussen mij en Michael zelfs 2 - 2. Het is ongelooflijk. Deze Tour is als een droom van drie weken", zegt de bergkoning met een glimlach van oor tot oor.

Foto: Cor Vos