Eindstreep: een veelbewogen 19 juli in wielerland

De dag van Roglic, Kittel, Aru, Van Aert en vele anderen.

Eindstreep: een veelbewogen 19 juli in wielerland

In 'Eindstreep' praat Wieler Revue je bij over het wielernieuws van de dag. 

Primoz Roglic primus in eerste Alpenrit

In Serre-Chevalier komt Primoz Roglic als eerste over de finish. De coureur van LottoNL - Jumbo weet zich op de Galibier te ontdoen van zijn vluchtgezellen en in de afdaling richting de finish houdt de Sloveen stand. Hij wint in het Franse wintersportoord zijn eerste Tourrit.

Aru duikelt van Tourpodium

Een mindere dag kende Fabio Aru. Hij verliest op de Galibier de aansluiting met de elitegroep waarin zijn voornaamste concurrenten zitten. Hij verliest een halve minuut op Froome, Bardet en Urán en zakt naar de vierde plaats in het klassement. Chris Froome blijft nog altijd leider in de Tour de France. Bardet en Urán delen de tweede plaats op 27 seconden van het geel.

Kittel verlaat Tour na val

Marcel Kittel beleefde een nog slechtere dag. Na twintig kilometer kwam de groenetruidrager hard tegen de grond. Als gevolg van deze valpartij moet hij later op de dag de strijd staken. 

Ook Thibaut Pinot en Daniel McLay stappen vandaag uit de Tour. Marcel Sieberg maakte al voor de etappe bekend niet meer van start te zullen gaan.

Podiumceremonie Vuelta gaat op de schop

Deze nazomer zien we een stuk minder rondemissen in de Vuelta a España, aldus koersdirecteur Javier GuillénIn plaats van de vrouwen zullen we voortaan ook mannen de prijzen zien uitreiken. 

Van Aert juicht in GP Pino Cerami

Wout van Aert heeft zijn derde wegoverwinning van 2017 te pakken. In de Grote Prijs Pino Cerami was de coureur van Vérandas Willems - Crelan na 208,5 kilometer koers te snel voor Jean-Pierre Drucker (BMC) en Dries Devenyns (Quick-Step Floors).

Ahmet Örken wint vierde etappe Qinghai Lake

De vierde etappe van de Tour of Qinghai Lake is gewonnen door Ahmet Örken. De 24-jarige Turk van Torku Sekerspor won de sprint-à-deux van Davide Mucelli, die de leiding pakt in de Chinese rittenkoers. 

'Claudia Cretti toont tekenen van bewustzijn'

We besluiten met nieuws over Claudia Cretti. De 21-jarige die sinds haar valpartij in de Giro Rosa in een kunstmatige coma werd gehouden heeft haar ogen geopend. Ze is daarnaast in staat om te gapen en haar handen te bewegen. Dit meldt La Gazzetta dello Sport.

De dag van morgen

De Col d'Izoard vormt het decor voor twee wedstrijden. Allereerst finisht de eerste etappe van La Course rond een uur of 12.00 op de top. Een paar uur later gaan ook de renners van de Tour de France er omhoog. Daarnaast volgen we ook de vijfde etappe van de Tour of Qinhai Lake.

Foto: Cor Vos