HomeRetroRetro 2006: Fränk Schleck wint op Alpe d'Huez

Retro 2006: Fränk Schleck wint op Alpe d’Huez

Dag op dag 11 jaar geleden vocht Fränk Schleck een verbeten duel uit met Damiano Cunego op Alpe d'Huez.

Vandaag exact 11 jaar geleden zegevierde Fränk Schleck op de befaamde Alpe d’Huez. Het was één van de mooiste overwinningen uit de carrière van de Luxemburger.

De rit leidde het Tourpeloton van Gap naar Alpe d’Huez en werd gekleurd door een ontsnapping van 25 renners. Deze vlucht was een goed bestudeerd plan van Team CSC, dat drie renners vooraan had geposteerd: David Zabriskie, Jens Voigt en Fränk Schleck. Lang duurde het niet of de debatten begonnen op L’Alpe d’Huez. Tot drie keer toe demarreerde Damiano Cunego. Met nog 12,5 km te klimmen kon enkel Schleck mee. Op karakter was nog één man bekwaam om aan te sluiten: Eddy Mazzoleni. De Italiaan moest er iets later echter definitief af. Op 2,4 km van de streep voelde Schleck vervolgens zijn moment gekomen. De kopman van Team CSC liet Cunego achter en wipte naar ritwinst. 

Foto: Eurosport

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.

De enige wielervideo die nu toepasselijk is: Breukink wint befaamde sneeuwetappe in de Giro

Sneeuw staat in het Nederlandse wielrennen gelijk aan Breukink over de Gavia in de Giro van '88...