Eindstreep: rustdag in de Tour de France

Wieler Revue blikt terug op de tweede rustdag van de Tour

Eindstreep: rustdag in de Tour de France

Het was vandaag rustdag in de Tour de France. Dat betekent uiteraard veel interviews en persconferenties. Maar er was ook goed nieuws voor de mannen van LottoNL-Jumbo. Wieler Revue maakt voor u een rondje langs de gebeurtenissen op deze zeventiende juli 2017.

Vifit Sport verbindt zich met Team LottoNL-Jumbo

Goed nieuws voor LottoNL-Jumbo. Friesland Campina sluit zich namelijk voor tenminste drie jaar aan bij de Nederlandse World Tour-ploeg. De nieuwe productlijn Vifit Sport zal als 'nutrition partner' op het tenue prijken. Lotto-Jumbo-manager Richard Plugge vindt het ''fantastisch nieuws dat een multinational ervoor kiest de wielersport in te stappen.''

Laurens ten Dam verlengt contract Sunweb met één jaar

Tevens was er een mooi bericht van Team Sunweb. Laurens ten Dam blijft namelijk nog één jaar actief als wielrenner en zal dat doen in de teamkledij van het Duitse profteam. ''Ik voel me goed in de ploeg en ben er trots op om bij te dragen aan de successen in de voorbije Giro en Tour'', aldus Ten Dam.

Haimar Zubeldia stopt na Clásica San Sebastián 

De Bask Haimar Zubeldia heeft op de persconferentie van Trek-Segafredo aangegeven te zullen stoppen na de Clásica San Sebastián. De 40-jarige routinier is al sinds 1998 actief in het wielerpeloton. 

Cyclingnews' aanwezigheid op persconferentie Sky niet geapprecieerd

Journalist Barry Ryan kreeg nul op het rekest van de manager van Team Sky, Dave Brailsford, toen hij aanwezig was op de persconferentie van de geletruidrager. De Britse directeur was niet blij met de volgens hem 'negatieve berichtgeving over Team Sky'.