Nairo Quintana: 'Niet zo sterk als ik had willen zijn'

Quintana verloor in de rit naar Peyragudes twee minuten op de favorietengroep.

Nairo Quintana: 'Niet zo sterk als ik had willen zijn'

Het was niet de beste dag uit de carrière van Nairo Quintana. De Colombiaanse kopman van Movistar verloor twee minuten op de Franse ritwinnaar Romain Bardet. De klassementsaspiraties van Quintana krijgen hiermee een nieuwe knauw. 

Na de twaalfde etappe vinden we Nairo Quintana terug op de achtste plaats in het klassement, op 4'01" van geletruidrager Aru. "Ik heb gevochten voor wat ik waard ben, maar ik moet erkennen dat ik niet zo sterk ben als ik had willen zijn. Toen ik werd gelost uit de groep der favorieten dacht ik dat ik echt heel veel tijd ging verliezen." De twee minuten die Quintana nu aan zijn broek kreeg vielen volgens de Witte Adelaar dan ook relatief mee.

Nu de kans dat Quintana de Tour de France op zijn naam gaat schrijven wel erg klein is geworden ligt de voornaamste prioriteit van de Colombiaanse rasklimmer bij het hervinden van de vorm. "Ik wil wel proberen een rit te winnen, maar voordat ik dat kan doen moet ik eerst mezelf weer op de rails krijgen."

Quintana joeg dit jaar voor het eerst in zijn carrière de dubbel Giro - Tour na. De roze trui werd in de slottijdrit afgepakt door Tom Dumoulin, en in de Tour is de leiderstrui helemaal ver weg. "Het mag niet zo zijn", concludeert de renner van Movistar, die stiekem alweer uitkijkt naar de Ronde van Frankrijk van 2018. "Volgend jaar wil ik zoals vanouds naar de Tour toewerken. Dan zal ik ongetwijfeld beter in vorm zijn dan nu."

Nairo Quintana werd in het verleden al twee keer tweede in het eindklassement van La Grande Boucle. Vorig jaar werd hij derde. Daarnaast won de klimmer uit Boyacá de Giro en de Vuelta in zijn carrière.

Foto: Cor Vos