Froome: 'Hoef zelf niet aan te vallen'

De gele trui blikt vooruit naar de Pyreneeënrit van morgen.

Froome: 'Hoef zelf niet aan te vallen'

Geletruidrager Chris Froome staat voor een belangrijke afspraak morgen in de Pyreneeën. De Brit blikte na de etappe van vandaag even vooruit.

In de etappe van vandaag viel er weinig te winnen voor de klassementsmannen. Toch kwamen Jakob Fuglsang en Alberto Contador gehavend uit de strijd. Fuglsang moest langs bij de dokter en Contador houdt er een pijnlijke heup aan over. Chris Froome bleef tot zijn tevredenheid wél recht. "In een rit zoals vandaag moet je concentratie steeds 100% zijn", legt Froome na de streep uit aan Sporza. "Het ging er opvallend nerveus aan toe vandaag, veel meer dan gisteren. Het enige wat je kan doen, is de hele rit goed vooraan zitten."

Morgen is het dan weer de beurt aan de lichtgewichten, met een aankomst bergop in de Pyreneeën. "Of ik zelf ga aanvallen? Goeie vraag", glimlacht de Brit. "We zullen de wedstrijd vooral proberen controleren zodat mijn concurrenten geen tijd kunnen terugpakken in het klassement. Zelf aanvallen hoef ik niet te doen. We zullen wel zien wat er morgen gebeurt."

Foto: Cor Vos