Dominerende Kittel: ‘McLay was mijn lead-out’

Marcel Kittel maakte vandaag zijn kwartet vol. Hij kan het zelf amper geloven.

Dominerende Kittel: ‘McLay was mijn lead-out’

Er staat deze Tour de France geen maat op de massasprints van Marcel Kittel. De Duitser zegevierde vandaag alweer voor de vierde keer in Frankrijk. De nummer twee en drie, John Degenkolb en Dylan Groenewegen, stonden niet op de foto.

Door de overwinning heeft Kittel nu dertien ritzege in de Ronde van Frankrijk, daarmee gaat hij landgenoot Erik Zabel voorbij. Kittel is nu de Duitser met meeste etappezeges in de Tour de France. Van verzadiging is nog absoluut geen sprake, zo blijkt uit het flashinterview na afloop. “Toen ik ooit begon met wielrennen, had ik nooit verwacht de Tour de France te halen, laat staan zoveel te winnen. Ik kan het niet geloven. Nummer vier, dat is een ongelooflijk aantal.”

Kittel zat wederom ver vanachter bij het aangaan van de sprint, maar door vroeg aan te gaan in het wiel van Daniel McLay bleef hij de rest voor. “Ik zag dat McLay heel vroeg aanging. Dat was mijn lead-out. Op zo’n 120 meter van de streep zette ik aan en toen was nummer vier daar. Het lijkt wel alsof ik in een andere wereld leef, alsof het allemaal niet echt is.”

Foto: Cor Vos