HomeNieuwsTour: Kittel oppermachtig in Bergerac

Tour: Kittel oppermachtig in Bergerac

Marcel Kittel is oppermachtig.

Marcel Kittel heeft zijn vierde ritzege geboekt in de Tour de France. De Duitser bleef John Degenkolb en Dylan Groenewegen voor. De Nederlander kwam van heel ver en toonde over voldoende snelheid te beschikken. 

Na de weerzinwekkende etappe van zondag volgde er een welverdiende rustdag. Of misschien wel twee rustdagen, want vandaag was vooraf één ding zeker: we zouden verdergaan met de ellenlang sprintritten waar weinig zou gaan gebeuren. Dat bleek snel, want wederom waren er weinig teams geïnteresseerd in de vroege vlucht.

Enkel de ‘kleintjes’ stuurden een renner vooruit, daardoor zou de vroege vlucht wederom snel ontstaan. De twee renners die de dag kleurden waren Elie Gesbert en Yoann Offredo van respectievelijk Fortuneo-Oscaro en Wanty Groupe Gobert. Het tweetal zou een voorsprong opbouwen van meer dan vijf minuten, maar de sprintersploegen hielden de kopgroep binnen schootsafstand.

De vlucht van de dag

Mede door de geringe kans voor de aanvallers gebeurde er weinig tijdens de etappe. Het was uitkijken naar de tussensprint waarbij de nodige punten te verdienen waren. Offredo kreeg de punten cadeau van Gesbert, andersom was dat het geval om de bollentrui. Maar de grootste vraag was hoe de sprinters zich stand zouden houden in de spurt. André Greipel pakte de hoogste overgebleven punten, daarna volgden Marcel Kittel, Alexander Kristoff, Marco Haller en Michael Matthews. Kittel liep dus bij de tussenspurt uit op zijn grootste concurrent Matthews.

De bekende gezichten van de eerste week meldden zich ook vandaag weer op de voorposten van het peloton. Namen als Julien Vermote, Thomas De Gendt en Tiago Machado voegden nog wat kilometers toe aan hun totaal op kop van het peloton deze Tour de France. Door het beulswerk van de sprintknechten had het Franse duo voorop geen schijn van kans, zeker niet met de tegenwind op weg naar Bergerac. 

Met nog een kleine zeven kilometer te gaan zat de vlucht van het tweetal er definitief op. Op de brede wegen was er nog genoeg ruimte om op te schuiven, waardoor vrijwel alle ploegen vooraan plaats konden nemen. LottoNL-Jumbo hield zich wel lang afzijdig, maar sloop geleidelijk naar voren. Lotto Soudal had een indrukwekkende trein op de rails en ook Katusha Alpecin deed knap werk. Maar beide kopmannen lieten het flink afweten. Het was uiteindelijk Kittel die de sprint met gemak wist te winnen, hoewel hij van ver moest beginnen. Groenewegen zat daar nog verder achter, maar liet zien dat het met zijn snelheid goed zit. 

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bruyneel over megafusie: ‘Schetst droevig beeld van de wielersport, maar ik begrijp de logica’

De wielerwereld is sinds zondagavond in de ban van een mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma...

Ex-ploegleider Brian Holm over fusiegesprekken: ‘Movistar en Ineos hebben het ook gedaan’

Het blijft muisstil in het kamp van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step, sinds zondagavond bekend...

Thibau Nys wil komende crosswinter aansluiting maken met de top en rijdt in 2024 wellicht Giro of Vuelta

Het wegseizoen loopt stilaan op zijn einde en dus mogen we ons opmaken voor...

Jumbo-Visma ontmoet Apple-baas Cook: ‘Straks kijken we de race in 3D, wordt een emotionele ervaring’

Het Brabants Dagblad was daarbij aanwezig en sprak met de Apple-baas. Zo vertelde Cook...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma ontmoet Apple-baas Cook: ‘Straks kijken we de race in 3D, wordt een emotionele ervaring’

Het Brabants Dagblad was daarbij aanwezig en sprak met de Apple-baas. Zo vertelde Cook...

Mark Cavendish (38) doet er toch nog een jaartje bij

Tijdens de afgelopen Giro d'Italia kondigde een emotionele Mark Cavendish aan dat hij na...

Thomas ziet fusie tussen Jumbo en Quick-Step niet werken: ‘Remco haat Jumbo en Jumbo haat Remco’

In zijn podcast met Luke Rowe bespreekt Thomas het wel en wee in de...