HomeNieuwsTour: Kittel oppermachtig in Bergerac

Tour: Kittel oppermachtig in Bergerac

Marcel Kittel is oppermachtig.

Marcel Kittel heeft zijn vierde ritzege geboekt in de Tour de France. De Duitser bleef John Degenkolb en Dylan Groenewegen voor. De Nederlander kwam van heel ver en toonde over voldoende snelheid te beschikken. 

Na de weerzinwekkende etappe van zondag volgde er een welverdiende rustdag. Of misschien wel twee rustdagen, want vandaag was vooraf één ding zeker: we zouden verdergaan met de ellenlang sprintritten waar weinig zou gaan gebeuren. Dat bleek snel, want wederom waren er weinig teams geïnteresseerd in de vroege vlucht.

Enkel de ‘kleintjes’ stuurden een renner vooruit, daardoor zou de vroege vlucht wederom snel ontstaan. De twee renners die de dag kleurden waren Elie Gesbert en Yoann Offredo van respectievelijk Fortuneo-Oscaro en Wanty Groupe Gobert. Het tweetal zou een voorsprong opbouwen van meer dan vijf minuten, maar de sprintersploegen hielden de kopgroep binnen schootsafstand.

De vlucht van de dag

Mede door de geringe kans voor de aanvallers gebeurde er weinig tijdens de etappe. Het was uitkijken naar de tussensprint waarbij de nodige punten te verdienen waren. Offredo kreeg de punten cadeau van Gesbert, andersom was dat het geval om de bollentrui. Maar de grootste vraag was hoe de sprinters zich stand zouden houden in de spurt. André Greipel pakte de hoogste overgebleven punten, daarna volgden Marcel Kittel, Alexander Kristoff, Marco Haller en Michael Matthews. Kittel liep dus bij de tussenspurt uit op zijn grootste concurrent Matthews.

De bekende gezichten van de eerste week meldden zich ook vandaag weer op de voorposten van het peloton. Namen als Julien Vermote, Thomas De Gendt en Tiago Machado voegden nog wat kilometers toe aan hun totaal op kop van het peloton deze Tour de France. Door het beulswerk van de sprintknechten had het Franse duo voorop geen schijn van kans, zeker niet met de tegenwind op weg naar Bergerac. 

Met nog een kleine zeven kilometer te gaan zat de vlucht van het tweetal er definitief op. Op de brede wegen was er nog genoeg ruimte om op te schuiven, waardoor vrijwel alle ploegen vooraan plaats konden nemen. LottoNL-Jumbo hield zich wel lang afzijdig, maar sloop geleidelijk naar voren. Lotto Soudal had een indrukwekkende trein op de rails en ook Katusha Alpecin deed knap werk. Maar beide kopmannen lieten het flink afweten. Het was uiteindelijk Kittel die de sprint met gemak wist te winnen, hoewel hij van ver moest beginnen. Groenewegen zat daar nog verder achter, maar liet zien dat het met zijn snelheid goed zit. 

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Waarom rijden Puck Pieterse en Fem van Empel ‘maar’ één cross per weekend? Ze leggen het uit

Puck Pieterse won de afgelopen twee moddercrossen (Overijse en Hulst) in het kader van...

Video | Glad, gladder, gladst: massale glijpartij vrouwenveldrijdsters in Hulst

Door de vele regen die gisteren tijdens en voor de Wereldbekercross van Hulst viel...

Strava laat zien: Mathieu van der Poel viert winst in Hulst met… een rondje heel hard rennen!

Dat wielrenners, en dan met name veldrijders, hardlopen is geen nieuws meer. Wout van...

6 Best wel rare dingen die wij wielrenners normaal gedrag vinden

Rare jongens zijn wij eigenlijk als je alles hieronder in ogenschouw neemt...

Meer zoals dit

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...