Talent Guillaume Martin: “Deze prestatie is schitterend voor onze ploeg”

Guillaume Martin wist gisteren als enige te ontsnappen uit de groep der favorieten. De derde plaats was zijn beloning.

Talent Guillaume Martin: “Deze prestatie is schitterend voor onze ploeg”
  • Guillaume Martin Guillaume Martin

Met de immens zware etappe die de renners vandaag staat te wachten in het achterhoofd, wilden de klassementsmannen niet te veel energie verspelen gisteren. Uit het peloton werd er amper aangevallen. Wanty Groupe Gobert-talent Guillaume Martin was een van de weinigen die iets ondernam in de slotfase. Hij werd beloond met een derde plaats.

Daardoor klom de 24-jarige klimmer naar de twintigste plaats in de eindrangschikking. “Ik kon profiteren van de afwachtende houding van de grote namen”, laat hij aan Sporza weten. “Deze prestatie is schitterend voor onze ploeg, die het met een klein budget moet afleggen tegen ploegen als Sky of BMC. We doen het met onze eigen middelen en proberen het slim te spelen. De ambiance in de ploeg is fantastisch. We gaan voor de ontsnappingen en we maken plezier, dan volgen de prestaties vanzelf.”

Bijna werd de derde plek Martin nog door de neus geboord, maar de aanstormende groep met favorieten kwam net te laat om hem nog terug te halen. “Ik hoopte dat ik een voorsprong bijeen kon rijden en zo enkele plaatsen kon winnen in het klassement, maar ik ben ruimschoot tevreden met de derde plek. Onze ploegleider Hilaire van der Schueren wil liever dat we onze krachten sparen en onze plaats verdedigen, terwijl ik graag in het offensief ga. Met zijn ervaring van drie weken zei hij steeds: ‘volgen, volgen, volgen!’ Vandaag zou ik weleens de prijs kunnen betalen, maar wat binnen is, is binnen. ”

Foto: Cor Vos