HomeNieuwsEindstreep: Kittel voltooit hattrick, O'Connor wint in Oostenrijk en Brand zegeviert in...

Eindstreep: Kittel voltooit hattrick, O’Connor wint in Oostenrijk en Brand zegeviert in Giro Rosa

In de Eindstreep vandaag: Marcel Kittel, Ben O'Connor en Lucinda Brand.

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld? Lees het in de Eindstreep. Met vandaag onder anderen: Marcel Kittel, Dylan Groenewegen, Ben O’Connor en Lucinda Brand. 

Marcel Kittel voltooit hattrick

Na de immens saaie etappe naar Troyes werd gevreesd voor weer een weinig enerverende rit. Dat kwam gedeeltelijk uit. De dreiging van waaiers maakte het nog wel enigszins spannend, maar uiteindelijk bleek dat een dooie mus. 

Dus zou een sprint beslissen over de zevende etappe. De spurt was uiterst spannend, want Marcel Kittel wist Edvald Boasson Hagen maar nipt te verslaan. 

https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2017/07/tour_de_france/nieuws/corvos_00028215-280.jpg?1499454320608
De fotofinish

Dylan van Baarle pakt prijs van de strijdlust

Vandaag stond er een Nederlander op het podium na de zevende Tourrit. Niet Dylan Groenewegen, maar Dylan van Baarle mocht zich melden bij de festiviteiten. De hardrijder van Cannondale-Drapac kreeg de prijs voor de strijdlust. 

Van Baarle is tot nu toe de meest ondernemende Nederlander in de Tour, want in de rit naar La Planches des Belles Filles trok hij ook al ten aanval. “Ik had een betere dag dan twee dagen geleden”, vertelde hij tegen de NOS. “Ik reed volle bak op het einde, maar dan is de wind tegen net te sterk en zijn die anderen meer bezig met de prijs voor de strijdlust. Ze houden wat in en proberen op het laatst nog weg te springen. Als we wel rijden kunnen we misschien iets verder komen.”

De reacties

André Greipel: “We zaten als team niet samen, en met zeventig kilometer per uur kun je alleen in de slipstream rijden en blijven in de positie waar je zit. Ik kon niet winnen vanaf de positie waar ik zat. Ik heb hiervan geleerd dat ik niet snel genoeg ben. Daar kun je niet zoveel aan doen. We moeten ook een klein beetje geluk hebben, dat Marcel van iets te ver aangaat of dat hij ingesloten raakt”, vertelde hij tegen Cyclingnews.com.

Marcel Kittel: “Ik wist dat het heel close zou zijn, dus ik probeerde me zo lang mogelijk maken”, laat hij Sporza weten. “Ik zat in het wiel van Boasson Hagen en toen we uit de bocht kwamen, dacht ik dat er nog tweehonderd meter te gaan was. Maar het was nog maar 120 meter. Ik moest hopen dat de deur op rechts nog openging. Ik kon hem nog passeren en dat was net genoeg.”

Dylan Groenewegen: “Natuurlijk doe ik het niet voor een vijfde of zesde plaats”, laat hij weten aan de NOS. “Het was een vrij snelle en lange sprint. Ik had niet echt geweldige benen, hoewel ze toen ik ging staan wel weer ok voelden. Maar ze waren niet honderd procent vandaag. Ik had het wiel van Alexander Kristoff, en dat bleek achteraf wel het juiste.”

Dat de Nederlander er vooralsnog niet echt aan te pas komt, leidt er toe dat hij zijn tactiek misschien wil veranderen in volgende sprints. “Misschien moet ik gewoon eens zelf gaan sprinten en kijken waar het schip strandt. Nu ging ik pas op 150 meter van de meet aan. Misschien moet ik mijn mindset veranderen en beseffen dat iedereen moe wordt. Eerst de komende twee dagen overleven en dan weer sprinten voor wat ik waard ben. We blijven het proberen!”

Winst Ben O’Connor in Oostenrijk

Ben O’Connor heeft zijn eerste overwinning geboekt voor Dimension Data. Hij versloeg thuisrijder Riccardo Zoidl. Ook Pieter Weening liet zich zien in de Ronde van Oostenrijk, de renner van Roompot werd derde in de etappe. 

Weer Nederlandse zege in Giro Rosa 

Eerder won Annemiek van Vleuten al twee etappes in de Giro Rosa. Vandaag werd daar een derde Nederlandse ritzege aan toegevoegd. Nu niet door Van Vleuten, maar door Lucinda Brand. 

Op een paar kilometer van de meet achterhaalde ze Tetyana Riabchenko. Die liet ze vervolgens achter en zo kon de renster van Team Sunweb naar de overwinning soleren. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de...

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Iserbyt lachend: ‘Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden”

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij...

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Meer zoals dit

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...