Greipel: “Ik leer hiervan dat ik niet snel genoeg ben”

André Greipel komt er nog niet aan te pas deze Tour de France. Hij staat voorlopig ver in de schaduw van Marcel Kittel.

Greipel: “Ik leer hiervan dat ik niet snel genoeg ben”
  • André Greipel André Greipel

André Greipel kwam er vandaag niet aan te pas in de zevende etappe van de Tour de France. De sprinter van Lotto Soudal moest genoegen nemen met een negende plaats. “Ik zat te ver van achter.”

Greipels teleurstelling was groot na weer een gemiste kans. De Gorilla staat voorlopig in de schaduw van landgenoot en concurrent Marcel Kittel. “We zaten als team niet samen, en met zeventig kilometer per uur kun je alleen in de slipstream rijden en blijven in de positie waar je zit. Ik kon niet winnen vanaf de positie waar ik zat. Ik heb hiervan geleerd dat ik niet snel genoeg ben. Daar kun je niet zoveel aan doen. We moeten ook een klein beetje geluk hebben, dat Marcel van iets te ver aangaat of dat hij ingesloten raakt”, vertelde hij tegen Cyclingnews.com.

Greipel had ook nog een boodschap voor de fans, die volgens hem de veiligheid van de renners in gevaar brachten. “Gisteren raakte ik drie keer een toeschouwer. Dus ik roep de toeschouwers op om niet over de hekken te leunen. Natuurlijk is het gevaarlijk. Als je een grote camera hebt zoals gisteren gebeurde, kan dat een heel peloton doen vallen, en de Tour kan daardoor direct over zijn voor een hoop renners.”

Foto: Cor Vos