Van Baarle: "Prijs voor de strijdlust is een leuke bijkomstigheid"

Dylan van Baarle zat vandaag voor de tweede keer in de vlucht van de dag in de Tour de France.

Van Baarle: "Prijs voor de strijdlust is een leuke bijkomstigheid"
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Vandaag stond er een Nederlander op het podium na de zevende Tourrit. Niet Dylan Groenewegen, maar Dylan van Baarle mocht zich melden bij de festiviteiten. De hardrijder van Cannondale-Drapac kreeg de prijs voor de strijdlust. 

Van Baarle is tot nu toe de meest ondernemende Nederlander in de Tour, want in de rit naar La Planches des Belles Filles trok hij ook al ten aanval. "Ik had een betere dag dan twee dagen geleden", vertelde hij tegen de NOS. "Ik reed volle bak op het einde, maar dan is de wind tegen net te sterk en zijn die anderen meer bezig met de prijs voor de strijdlust. Ze houden wat in en proberen op het laatst nog weg te springen. Als we wel rijden kunnen we misschien iets verder komen."

Ironisch is het dan ook dat juist Van Baarle werd gekroond tot meest agressieve renner. Een leuke bijkomstigheid voor de Voorburger. "Natuurlijk rijd je liever voor de overwinning, maar het is wel leuk. Het was het plan om mee te zitten, dus ik was blij dat de eerste aanval direct raak was. Maar toen ik merkte dat we maar 3.40 kregen, wist ik dat het wederom lastig zou worden."

Over het waarom van de aanval is Van Baarle na afloop duidelijk: dat heeft niets te maken met sponsorbelangen. "Anders hadden we gisteren ook wel meegezeten. Kittel is de sterkste in de sprint en wij als ploeg hadden gehoopt dat andere ploegen het alleen aan Quick-Step over zouden laten. Dat gebeurde helaas niet. We gaan voor een ritoverwinning hier. Vorig jaar en dat jaar daarvoor hadden we een iets mindere Tour, maar nu zijn we wel goed gestart. Voor mezelf bekijk ik het van dag tot dag."

Foto: Cor Vos