Ronde van Oostenrijk: Ben O'Connor boekt eerste zege voor Dimension Data

Ben O'Connor is thuisrijder Riccardo Zoidl de baas in de Ronde van Oostenrijk.

Ronde van Oostenrijk: Ben O'Connor boekt eerste zege voor Dimension Data

Ben O'Connor heeft de vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De renner van Dimension Data liet op het laatste stuk omhoog Oostenrijker Riccardo Zoidl achter zich. Pieter Weening toonde zich ook, want de Nederlander werd derde. Stefan Denifl blijft leider. 

Na de etappezege van Miguel Ángel López en de machtsgreep van Stefan Denifl stond er vandaag wederom een lastige etappe op het programma in de Ronde van Oostenrijk. De top van de zware Hochtor lag ver van de streep. De mannen van het klassement meldden zich vooraan op de 8,3 procent steile klim. Maar niet voordat er een kopgroep was ontstaan, met daarbij O'Connor, Zoidl, Weening, Tom-Jelte Slagter en Anthony Perez. 

Daarachter viel López de leiderstrui van Denifl aan. De thuisrijder werd in de verdediging gedrukt, maar zijn team kon de schade herstellen in de afdaling. Door het beulswerk van Aque Blue Sport was een hergroepering een feit, maar dat betekende niet dat de aanvalsdrang van O'Connor, Weening en Zoidl was gestild. 

Het drietal trok weer ten aanval. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij was echter te laat om de aansluiting met de twee te maken. Daardoor werd het vooraan een tweestrijd, die beslist werd in het voordeel van de verrassend goede O'Connor.

Foto: Cor Vos