Eindstreep: Kittel wint tweede, ruzie in peloton en zware val in Giro Rosa

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld?

Eindstreep: Kittel wint tweede, ruzie in peloton en zware val in Giro Rosa

Wat gebeurde er vandaag in de wielerwereld? Lees het in de Eindstreep. Met vandaag onder anderen: Marcel Kittel, Nacer Bouhanni, Peter Sagan en Miguel Angel Lopez en Claudia Cretti.

Marcel Kittel slaat tweede slag

In een slaapverwekkende zesde etappe van Vesoul naar Troyes zorgde Marcel Kittel alsnog voor een spetterend slot. De Duitser lanceerde zijn sprint op het het juiste moment en aan de juiste kant van de weg, waarbij hij uit de verdringing van zijn concurrenten bleef. 

Dylan Groenewegen zat lang aan het achterwiel van de uiteindelijke winnaar, maar koos in de laatste meters voor die van Arnaud Démare en raakte vervolgens ingesloten. Meer dan een zesde plaats zat er voor de Nederlander niet in. 

Geen Tour voor Sagan, wel Zwarte Cross? 

Bora-Hansgrohe vroeg vanmorgen een spoedzitting aan bij het internationaal sportribunaal CAS om alsnog Peter Sagan aan de start van de zesde etappe te krijgen. Sagan startte uiteindelijk niet en het CAS deed later op de dag uitspraak dat de diskwalificatie niet teruggedraaid hoefde te worden. Peter Sagan heeft inmiddels een uitnodiging van de Zwarte Cross op zak om daar tijdens zijn 'vakantie' zijn motorcrossbril te tonen. 

Ruzie in peloton na tumulteuze sprint 

Jepoco Guarnieri kreeg het in de sprint aan de stok met Nacer Bouhanni en uitte via de Italiaanse media met een aantal sterke termen zijn ongenoegen. De Fransman verwees naar de pot en ketel en Guarnieri bood al snel zijn excuses aan voor het feit dat hij Bouhanni een 'kloot' noemde. De vraag is nu of deze fittie nog even zal doorsudderen? 

López eerste boven in Ronde van Oostenrijk

Miguel Ángel López won de aankomst bergop op de Kitzbüheler Horn in de Ronde van Oostenrijk. Superman liet de tegenstand kansloos. López reed solo naar de zege. Stefan Denifl werd tweede en is nu de leider in het algemeen klassement.

Valpartij Cretti overschaduwd Giro Rosa

In de zevende rit van de Giro Rosa heeft Sheyla Gutiérrez de zegebloemen gegrepen. De Spaanse renster van Cyclance was in de 142 kilometer lange etappe van Isernia naar Baronissi de snelste van een groep van dertien. Anna van der Breggen behield de roze leiderstrui. De rit werd opgeschrikt door een zware valpartij van Claudia Cretti van team Valcar-PBM. De 21-jarige coureur ligt nog altijd in kritieke toestand met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis.