Tourfittie: 'Bouhanni is een klootzak'

Jacopo Guarnieri is kwaad op Nacer Bouhanni na de sprint in Troyes en uit zijn ongenoegen.

Tourfittie: 'Bouhanni is een klootzak'
  • Jacopo Guarnieri Jacopo Guarnieri

Jacopo Guarnieri van wielerploeg FDJ heeft in de Italiaanse pers hard uitgehaald naar het sprintgedrag van de fransman Nacer Bouhanni. Die reageerde vervolgens afkeurend via Twitter en lanceerde daarmee de eerste Tourfittie van 2017. 

De Italiaanse Guarnieri eindigde de zesde etappe naar Troyes als 34e, maar in aanloop naar de sprint vond de renner van FDJ dat hij gehinderd werd door Nacer Bouhanni van Cofidis. Guarnieri nam vervolgens geen blad voor de mond toen hem in de Italiaanse media naar het incident werd gevraagd.

"Bouhanni is een klootzak! Je mag hem nooit passeren, hij geeft je ellebogen zodat je valt, maar wat jammer voor hem: hij verliest altijd!"

Het is niet voor het eerst dat Bouhanni gevaarlijk rijgedrag wordt verweten, maar de Fransman reageerde op twitter dat Guarnieri vooral eens naar zijn eigen rijstijl moet kijken."

"Hey @JacopoGuarnieri, Een gevalletje van de pot verwijt de ketel..? Kijk nou eens naar de laatste kilometer van dinsdag en naar die van vandaag. #nocomment"

Er zijn inmiddels excuses door Guarnieri aangeboden voor de woordkeuze die hij gebruikte, al blijft hij wel bij zijn standpunt. 

"Een excuus is op zijn plaats voor het feit dat ik @BouhanniNacer een 'kloot' heb genoemd. Schelden is altijd nutteloos en heeft geen klasse. Mijn standpunt over wat er gebeurd is blijft echter onveranderd, maar een belediging helpt daar niets aan."

Foto: Cor Vos