Froome in het geel: ‘Dat is waar ik heel het jaar voor heb gewerkt’

Chris Froome ziet een zeer open Tour in het verschiet liggen.

Froome in het geel: ‘Dat is waar ik heel het jaar voor heb gewerkt’
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome nam vandaag de gele trui over van zijn ploegmaat Geraint Thomas. Op La Planches des Belles Filles eindigde de drievoudig Tourwinnaar als derde. Dat stemt hem tevreden, liet hij direct na de etappe weten.

“Het is geweldig om terug in het geel te zijn. Dit is waar ik heel het seizoen zo hard voor heb gewerkt. Het team deed geweldig werk voor me door me de hele dag uit de problemen te houden. We moeten tevreden zijn, omdat we als team een goede etappe hebben gereden. We staan nog steeds één en twee in het algemeen klassement, dus hebben we nog de nodige opties om te spelen.”

Dat zal nodig zijn ook, want in tegenstelling tot eerdere jaren ligt de strijd om de gele trui nog volledig open na de eerste finish bergop, zo erkent ook Froome. “Het is nog heel erg close. Fabio Aru deed het geweldig vandaag en bewijst daarmee dat hij een echte uitdager is voor het geel. Ik voelde me wel goed. We hebben alleen misschien een klein foutje gemaakt door iets te veel naar elkaar te kijken op het vlakke stukje net voor dat laatste steile gedeelte. Daar kon Fabio nog wat tijd winnen.”

Foto: Cor Vos