Bora-Hansgrohe en Sagan dienen protest in tegen beslissing Tour-organisatie

De wereldkampioen werd uit koers genomen door de wedstrijdjury.

Bora-Hansgrohe en Sagan dienen protest in tegen beslissing Tour-organisatie
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

Bora-Hansgrohe en Peter Sagan hebben officieel protest ingediend tegen de beslissing van de Tour-organisatie om de wereldkampioen uit koers te nemen.

Dat staat te lezen op de website van de Duitse ploeg. "Wereldkampioen Peter Sagan werd vandaag gediskwalificeerd, naar aanleiding van artikel 12.1.040/10.2.2 van het communiqué. De ploeg gaat daar niet mee akkoord en diende officieel protest in", uit de ploeg van Sagan zich.

"Peter heeft ontkend dat hij de oorzaak was van de valpartij op 200 meter van de streep, noch had hij de intentie om Mark Cavendish te toen vallen. Hij kan hem onmogelijk gezien hebben aan zijn rechter kant", aldus de ploeg.

"In de sprint wist ik niet dat Mark achter me zat", vertelde Sagan zelf. "Hij kwam van rechts en ik wilde in het wiel van Alexander Kristoff mee. Mark kwam snel van achter en ik kon gewoon niet meer naar rechts gaan. Mark kwam tegen mij aan en ging toen de hekken in."

De Slowaak ging na de etappe meteen naar Dimension Data toe. "Om te zien hoe het met Mark ging. Wij zijn vrienden en collega's in het peloton. Zulke valpartijen zijn nooit goed. Ik hoop dat Mark snel herstelt", besloot Sagan.

Foto: Cor Vos